Vacature Begeleider passend onderwijs in Hoofddorp

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Begeleider passend onderwijs 
Datum online
2022-06-23 23-6-2022
Sluitingsdatum
23-8-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6-1,0
Omschrijving
BEGELEIDER PASSEND ONDERWIJS (wtf 0.8)

We zijn voor op zoek naar een begeleider passend onderwijs, die beschikt over kennis en vaardigheden om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften te begeleiden. De vacature is ontstaan vanwege een verhuizing.

Profiel:
- Je bent in staat om zelfstandig de ondersteuningsvraag van de school uit te voeren. Je onderhoudt actief contact met betrokkenen en werkt hierbij in de driehoek leerling-ouders-school.
- Je vindt complexe ondersteuningsvragen een uitdaging en kunt probleemoplossend werken.
- Uitgangspunten voor de uitvoering zijn kwaliteit, efficiëntie en doelgericht werken.
- Je bent een krachtig en communicatief sterk persoon die goed wil en kan samenwerken met collega’s en ouders.
- Je beschikt over aantoonbare en relevante kennis om als specialist te kunnen worden aangemerkt.

Kerntaken:
- Opstellen, uitvoeren en evalueren ontwikkelingsperspectiefplan (OPP). Er wordt gewerkt met de software TOPdossier.
- Begeleiden/coachen van docenten met betrekking tot onderwijsbehoeften van een individuele leerling of een groep.
- Onderhouden van de daarvoor benodigde contacten (ouders, docenten, hulpverlening)
- Gerichte afstemming met docenten en ouder(s) ten aanzien van de begeleiding van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften
- Je bent onderdeel van het ondersteuningsteam en werkt samen met de andere leden van het ondersteuningsteam. De coördinator leerlingondersteuning stuurt aan.

Functie-eisen:
- Het opleidingsniveau van onze begeleider Passend Onderwijs is minimaal Master (S)EN  of beschikt over minimaal een HBO-opleiding op het gebied van het sociaal-emotioneel functioneren van leerlingen en daaruit voortkomend gedrag (zoals pedagogiek).
- Bij voorkeur  relevante werkervaring.

En dan ter aanvulling:

Welkom op Het Haarlemmermeer Lyceum, locatie BdC

Wij zijn tweetalige school voor mavo, havo en vwo in Hoofddorp. We maken deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep.
Naast 1300 hele leuke leerlingen, hebben we jou ook veel te bieden:
·         een écht internationale plek om te werken
·         collegialiteit
·         goed onderwijs dat gegeven wordt volgens de principe's van Tweetalig Onderwijs (CLIL)
·         als opleidingsschool helpen wij jou om de allerbeste docent uit jezelf te halen
·         een jong en ambitieus onderwijsteam
·         we bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot TTO-docent
·         ondersteuning en financiering van aanvullende ontwikkelingsmogelijkheden
·         uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden


Klinkt dat goed? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer.

Een fijne plek om te werken
Het Haarlemmermeer Lyceum ligt in de mooie en groene wijk Floriande in Hoofddorp, omringd door sportclubs en sportfaciliteiten. Het zal je daarom niet verbazen dat sport een grote rol speelt bij ons. Wij zijn een officiële TOPsport-talent school, waarbij wij leerlingen met een LOOT-status begeleiden. Topsportleerlingen voelen zich bij ons als een vis in het water. Ons schoolgebouw is nieuw en heeft internationale uitstraling. Als je het vraagt aan onze docenten en leerlingen omschrijven zij het als een hele dynamische plek. Bij onze school is volop parkeerruimte.

Collegialiteit
We horen het dikwijls van onze docenten: de sfeer is internationaal en je voelt je hier snel thuis. Er hangt een aangename en gemoedelijke sfeer op Het Haarlemmermeer Lyceum. Je kunt rekenen op een hartelijk onthaal!
Gemoedelijk is overigens ook de omgang met de leerlingen en tussen de leerlingen. De sfeer op en rond onze school is heel vertrouwd. En dat maakt dat jij als docent echt inhoudelijk bezig kunt zijn met je vak. De secties nemen een belangrijke plek in op onze school en de sectie werkt actief aan haar eigen vakinhoudelijke ontwikkeling en organiseert geregeld sectiebijeenkomsten. Daarin vindt de onderwijskundige afstemming plaats, wordt de toepassing van het TTO onderwijs besproken, worden de best practises gedeeld en de leerlijnen besproken, et cetera.

Tweetalig Onderwijs
We werken volgens de onderwijskundige principes van het TTO. Wij zijn de vierde school in Nederland die voor mavo, havo en vwo gecertificeerd is door NUFFIC.  Voor meer informatie over TTO in de praktijk, verwijzen wij je graag naar onze website.


Opleidingsschool
Het Haarlemmermeer Lyceum is een opleidingsschool en dat trekt veel jonge collega’s aan. Als je bij ons komt werken, snijden we een tweejarig begeleidingstraject voor jou op maat. We maken je snel vertrouwd met alles wat met de school te maken heeft en je raakt al doende steeds meer vertrouwd met ons TTO.

Een jong en ambitieus onderwijsteam
Je komt terecht op een kleinschalige school met 1300 hele leuke leerlingen. Het Haarlemmermeer Lyceum bestaat al ruim 60 jaar. Het Haarlemmermeer Lyceum (geldt voor zowel de dalton- als de tto-locatie) is in de afgelopen decennium hard gegroeid en we hebben veel jong talent in huis. Wij horen vaak van collega’s terug dat het zo fijn is dat initiatieven aangemoedigd en vaak ook gehonoreerd worden. Vandaar dat onze school een energieke en dynamische school is.

We investeren in jouw ontwikkeling
Wij beseffen zeer goed dat onze docenten de kwaliteit van ons onderwijs bepalen. Daarom staan we altijd open voor jouw initiatieven om je verder te ontwikkelen. Misschien wil je een tweede bevoegdheid halen? We kijken altijd graag wat de mogelijkheden zijn om je actief te ondersteunen in je ontwikkeling en of we de kosten daarvoor voor onze rekening kunnen nemen.

Het Haarlemmermeer Lyceum maakt deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep. Via Dunamare worden secundaire arbeidsvoorwaarden gerealiseerd en kan gebruik gemaakt worden van het scholingsaanbod van de Dunamare Academie.  

Voor verdere informatie over de school biedt de website veel materiaal.   
Reactie en CV kunnen worden verstuurd via de site Meesterbaan t.a.v. B. Roth (rector Haarlemmermeer Lyceum BdC)
 
 

Eisen

Opleiding
Overige of Pabo

Over Haarlemmermeer Lyceum

Naam school
Adres
Baron De Coubertinlaan 2 , 2134GC Hoofddorp
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Dalton, Internationale school
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. B. Roth
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp is één school met twee locaties .  
Op het HLML Tweetalig bieden we tweetalig onderwijs (m/h/v) en het HLML Dalton is het aanbod daltononderwijs (h/v). Er is veel aandacht voor buitenschoolse activiteiten zoals cultuur, sport en projecten.

In 2013 kreeg de school bovendien de LOOT-status. Dit betekent dat het Haarlemmermeer Lyceum toptalenten de mogelijkheid biedt om topsport en onderwijs goed te combineren. Sinds 2017 is het Haarlemmermeer Lyceum ook een gecertificeerde daltonschool en wij zijn de vierde school in Nederland die gecertificeerd is als TTO school voor mavo/havo en vwo.

Het Haarlemmermeer Lyceum is een openbare school. Het Lyceum wil een school zijn voor alle leerlingen ongeacht hun afkomst, levensovertuiging of geloofsrichting. Alle leerlingen die voldoen aan de toelatingscriteria en die onze normen en waarden, zoals verantwoordelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid en eerlijkheid respecteren zijn welkom.  
Bijzonderheden
Het Haarlemmermeer Lyceum kent twee sterke onderwijsprofielen. 
Daltononderwijs havo/vwo en Tweetalig Onderwijs mavo/havo/vwo.
Het Haarlemmermeer Lyceum heeft een LOOT-status (Topsporttalentschool) en is Opleidingsschool.
Ons onderwijs is voortdurend in beweging. We investeren ook met overtuiging in ontwikkeling en (na)scholing voor het personeel.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.