Vacature Docent Sport & Bewegen in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Sport & Bewegen 
Datum online
2022-06-22 22-6-2022
Sluitingsdatum
4-7-2022
Met ingang van
1-8-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Aantal uren
22 tot 28
Omschrijving
Veenoord SCHOOL FOR SPORT&LIFESTYLE zoekt per 1 augustus een ondernemende docent Sport & Bewegen die lessen geeft  aan VMBO-leerlingen op de niveaus BBL/KBL/GL/TL en volop wil meedoen aan de ontwikkeling van het Sport&Lifestyle-profiel van onze school. 

Met twee andere collega's vorm je het team Sport & Bewegen. Samen ontwikkel je de sportleerlijn van klas 1 t/m 4. Je geeft les aan verschillende leerjaren en bent coach van een sportklas. Sportklassen zijn minimaal 6 uur per week bezig met actieve sport in de zaal of buiten op het veld. Samen met collega's begeleid je de SPORTcrew die bestaat uit leerlingen die evenementen organiseren op basisscholen en andere plekken in de wijk.  

Veenoord is een snelgroeiende kleine school in Rotterdam Zuid die volop in ontwikkeling is en zich richt op thema’s als sport, gezondheid en lifestyle in de breedste zin van het woord. Ons motto is 'Challenge yourself', leerlingen worden dan ook uitgedaagd om uit hun grenzen op te zoeken en zichzelf te te overtreffen en te verbazen! Op Veenoord gaat het om kennis en skills! Na vier jaar sport&lifestyle-onderwijs zijn leerlingen klaar voor een succesvolle volgende stap op het mbo, de havo en in de samenleving! 

In de onderbouw worden skillsblokken aangeboden waar leerlingen samen werken aan challengeseigen talenten ontdekken en  kennis maken met de beroepsprofielen die ze later kunnen kiezen. In de skillsblokken zijn Sport & Lifestyle de centrale thema's. Als het bij je past kan je lesgeven in de blokken Food & Health of Business & (sportieve)Events. In de bovenbouw leggen we de lat voor leerlingen weer een stukje hoger bij keuzevakken als OSBA, Voeding & Beweging en het Organiseren van een evenement. In 2022 starten we met het examenvak LO-2.

Zoals je ziet is er op Veenoord veel mogelijk. In overleg kunnen we afspraken maken over de vakken die je geeft  en de omvang van je aanstelling!  

Veenoord in een notendop: skills, maatwerk, regie bij de leerling, coach, lifestyle, klein team, passie, challenge-gestuurd-onderwijs, betrokken en professioneel, energie, levensecht onderwijs, ontwikkelingsgericht, sportklas, 220 leerlingen, ondernemen, growth mindset, urban, Dienstverlening&Producten, Zorg&Welzijn, Economie& Ondernemen…….

In 2025 betrekt Veenoord samen met  Zuidrand School for Sport & Lifestyle een nieuw schoolgebouw in Stadionpark met alle mogelijke sportvoorzieningen (sporthal onder de school) in de buurt. Alle (onderwijs)ontwikkelingen op Veenoord staan in het teken van de verhuizing richting Stadionpark.

Meer weten over Veenoord? Check onze website, YouTube en Instagram

Wil jij deel uitmaken van ons een hecht team van ervaren, door de wol geverfde en ook jonge enthousiaste  docenten? Stuur dan snel je CV en motivatie! 
Videopitch

Eisen

Opleiding
2e graads of 1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB-LC

Over Veenoord SCHOOL FOR SPORT&LIFESTYLE

Adres
Veenoord 15 , 3079NH Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. A.J. Wynia
Niveau
lwoo, vmbo, mavo
Omschrijving
Veenoord is een vmbo voor sport & lifestyle in Rotterdam Zuid waar leerlingen worden uitgedaagd  om grenzen te verleggen en skills te ontwikkelen. Leerlingen werken aan challenges in thema's als sport, gezondheid en voeding maar ook in design en multimedia. 

Leerlingen kiezen voor de Sportklas of Lifestyleklas én krijgen allemaal een flink aantal uren bewegen in de week. In de onderbouw staan de Skillsblokken op het programma waarin leerlingen samen werken aan levensechte opdrachten (challenges) en kennis maken met de beroepsprofielen die eind klas 2 worden gekozen. De Skillsblokken bestaan uit vier werelden: Food & Health, Tech & Future, Business & Events en Media & Design.

In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen voor de profielen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en Diensverlening & Producten. Veenoord is een school waar leerlingen terecht kunnen met BBL, KBL, GL en TL. Leerlingen met Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) krijgen op Veenoord de opleiding die ze verdienen. Leerlingen krijgen alle kansen zichzelf te ontwikkelen en bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau af te sluiten. Het motto van de school luidt niet voor niks: 'overtref jezelf, verbaas jezelf' 

De driehoek leerling, ouder, coach is een belangrijke pijler van het onderwijs op school. Elke leerling start het jaar met een Startgesprek waarin, samen met ouders/verzorgers en de coach, doelen gesteld worden voor het komende schooljaar. Twee keer per jaar doet een leerling een pitch  en worden behaalde resulaten gepresenteerd en de persoonlijke ontwikkeling besproken. LOB is ook een vast onderdeel van deze voortgangsgesprekken.

Eind 2024 verhuizen Veenoord en Zuidrand naar een gloednieuwe School for Sport&Lifestyle in Stadionpark! Klik hier voor een filmpje!

Meer weten van de SCHOOL FOR SPORT&LIFESTYLE? Check dan:
www.veenoord.info
Veenoord op YouTube
Veenoord op Instagram
Veenoord op Facebook


Veenoord SCHOOL FOR SPORT&LIFESTYLE is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.
 


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan t/m 8 juli 2021! 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.