Vacature Leerplichtambtenaar in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerplichtambtenaar 
Datum online
2021-11-25 25-11-2021
Sluitingsdatum
25-12-2021
Met ingang van
Zo snel mogelijk
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Wat ga je doen?
De leerplichtambtenaar draagt eraan bij dat Haagse kinderen en jongeren hun schooltijd doorlopen en een startkwalificatie behalen.
 
Als de schoolloopbaan van een jongere stagneert, grijp jij in. Soms door te corrigeren, soms door te stimuleren soms door ondersteuning te bieden. Met jouw kennis van het onderwijsveld, de jeugdhulpverlening en de sociale kaart houd je jongeren op school en help je tevens Haagse jongeren terug naar school. Je werkt hierin samen met ketenpartners in de stad.
 
Je houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet. De methodische aanpak schoolverzuim (MAS) is daarbij de leidraad. Je verwerkt en beoordeelt de verzuimmeldingen van scholen. Op basis van de verzuimmeldingen stel je het schoolverzuim vast en analyseer je de oorzaken van verzuim. Regelmatig heb je overleg op scholen over het verzuim, geef je voorlichting en bespreek je de probleemgevallen. Daarnaast spreek je, als buitengewoon opsporingsambtenaar, ouders en kinderen aan op het verzuim en je stelt processen verbaal op. In bijzondere gevallen ga je op deurbezoek.
 
Je voert de leerplichtwet uit voor jongeren van 5 tot 18 jaar. Je onderhoudt je contacten met diverse onderwijsinstellingen, CJG, SMW, Veilig Thuis en andere ketenpartners Wanneer nodig verwijs je ouders jongeren door naar deze instellingen en bewaak je kortdurend de voortgang.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wat vragen wij?
Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden ben je in staat diverse gesprekstechnieken toe te passen. De ene keer moet je draagvlak creëren bij schoolbesturen en een andere keer een (indringend) gesprek voeren met de ouders en jongeren met multi-problematiek. Het is belangrijk dat jij de taal van de jongeren spreekt zodat jij hun intrinsiek weet te motiveren.

Je bent instaat om problemen adequaat te analyseren en passende maatregelen in te zetten. Daarbij vind je het een uitdaging om een balans te vinden in het toepassen van de wet- en regelgeving en het zoeken van ruimte hierin, die soms noodzakelijk is om met de dagelijkse praktijk om te gaan.
  
Jouw eigen werk kun je uitstekend organiseren, waarbij je ook het aanwezige administratieve component tot in de puntjes regelt. Het is een pre als je in het bezit bent van een diploma Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) of bereid bent deze te volgen. Verder beschik je over:
 • een afgeronde hbo opleiding (bijvoorbeeld de Lerarenopleiding, Sociaal Juridische Dienstverlening, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening);
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • je hebt kennis van de sociale kaart en met name van de jeugdhulpverlening in Den Haag;
 • ervaring in het onderwijsveld is en pre.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Als leerplichtambtenaar heb je een afwisselende baan in een prettige werksfeer. Je kunt rekenen op:
 • een salaris van minimaal €2756,- en maximaal €4048,- bruto per maand (salarisschaal 9) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met eventueel een proeftijd. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen. 
 
Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een moderne werkplek met eventueel een laptop en mobiele telefoon, een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, fiscaal fietsplan, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.
Wie zijn wij?
De productgroep Leerlingzaken (LLZ) richt zich op leerplichtige kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar en op bovenleerplichtige jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De productgroep is onderdeel van de sector Stedelijk Onderwijs & Vastgoed. De primaire taak van de productgroep is ervoor te zorgen dat Haagse kinderen en jongeren hun schooltijd soepel doorlopen en een diploma behalen.
 
De sector Stedelijk Onderwijs voert wettelijke en beleidsmatige taken uit op het gebied van het onderwijs. De sector is verantwoordelijk voor de handhaving van de Leerplichtwet en voert activiteiten uit om het voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Daarnaast stelt de deelsector aan de hand van (meerjaren)onderwijsprogramma’s middelen beschikbaar voor activiteiten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en het voorzieningenniveau van het Haagse onderwijs en de volwasseneneducatie. Mede hierdoor kunnen Haagse jongeren en volwassenen deelnemen aan de samenleving op basis van een opleiding die bij hen past.
 

Over Gemeente Den Haag

Naam school
Adres
Spui 68-70 , 2511BT Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Hoger beroepsonderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
De productgroep Leerlingzaken (LLZ) richt zich op leerplichtige kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar en op bovenleerplichtige jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De productgroep is onderdeel van de sector Stedelijk Onderwijs & Vastgoed. De primaire taak van de productgroep is ervoor te zorgen dat Haagse kinderen en jongeren hun schooltijd soepel doorlopen en een diploma behalen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer weten
Voor meer informatie over deze functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Najib Maas Ismaïli, afdelingsmanager Leerlingzaken, op telefoonnummer 06-50053828.

Extra informatie
 • Wacht niet met solliciteren, wekelijks plannen wij een gesprek in;
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform www.werkenvoordenhaag.nl;
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure;
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.