Vacature Docent Nederlands 2e graads in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Datum online
2021-11-25 25-11-2021
Sluitingsdatum
16-12-2021
Met ingang van
zsm
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,55
Aantal uren
11
Omschrijving
Wij zoeken met spoed een nieuwe docent Nederlands. Naar verwachting is de vervanging in ieder geval tot aan de zomervakantie en mogelijk kans op vaste plek na de zomervakantie.

Houd je van:
  • Heterogene klassen (vmbo basis t/m vwo)
  • Een dynamische groep leerlingen
Ben je nieuwsgierig naar:
  • Onze eigen werkwijze met kring-werkfase-kring
Heb je ervaring in de onderbouw en wil je met hoofd, hart en en handen aan de slag? Solliciteer dan op onze vacature.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Een lesbevoegdheid Nederlands en ervaring in het VO is een pre, maar ook een docent met een PABO-opleiding nodigen we van harte uit om te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Over Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Adres
Gulden Kruis 5 , 1103BE Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Yvonne Bitter
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
De OSB is een brede schoolgemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO (theoretisch, kader en basis). Al vijftig jaar brengt de OSB vernieuwend onderwijs in de praktijk. De OSB heeft in de traditie van haar bestaan leerlingen altijd benaderd als jonge mensen die zich in de breedte moeten kunnen ontwikkelen: persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie hebben allemaal aandacht nodig. Daar waar veel scholen juist vroeg op ‘niveau’ selecteren, stellen wij de selectie uit. Dat doen wij omdat wij het als onze opdracht zien om leerlingen in een verlengde brugperiode kansen te bieden om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Vanuit gemeenschappelijkheid bieden we ruimte aan brede ontwikkeling van iedere leerling, gericht op kennis, sociale en persoonlijke ontwikkeling. De gemeenschap biedt veiligheid en daagt uit om te leren wat je kan, wilt en wie je bent en wie je wilt worden. De missie en het onderwijsconcept van de OSB staan ook centraal bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen. Wij willen een school zijn waar ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, deel uitmaken van onze leergemeenschap.

De OSB heeft een tweejarige, heterogene onderbouw zonder zittenblijven. Zo kunnen leerlingen een bewuste keuze maken voor een schooltype. Het mentoraat neemt een belangrijke plaats in en maakt integraal deel uit van het docentschap. Er wordt gewerkt met lessen van 60 minuten.

De schoolorganisatie is opgebouwd uit meerdere deelscholen: drie heterogeen samengestelde deelscholen onderbouw, twee deelscholen bovenbouw vmbo-breed en één deelschool bovenbouw havo/vwo. Zo zorgen we voor kleinschaligheid; voor leerlingen én docenten. Een deelschool bestaat uit ca. 20 docenten en ongeveer 10 klassen. Elke deelschool heeft zijn eigen personeelsruimte met eigen faciliteiten als kopieerapparaat, werkplekken voor docenten, keuken etc.

De deelschoolleiders vormen, tezamen met de adjunct-directeur en de bestuurder-directeur, de schoolleiding.
De schoolleiding wordt ondersteund door drie stafafdelingen; Personeel en Organisatie, Financiën en Huisvesting en ICT en de medewerkers Onderwijskwaliteit, Passend Onderwijs en administratie. Besluitvorming en evaluatie van (de hoofdlijnen van) het onderwijskundig beleid vinden plaats in de schoolleiding.

Acquisitie als reactie op onze vacatures wordt niet op prijs gesteld. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We kijken uit naar jouw sollicitatie.
Wil jij meer weten over de functie? Vraag dan informatie op bij Esther Touw, deelschoolleider via esthertouw@osbijlmer.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.