Vacature Functioneel beheerder Magister in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Functioneel beheerder Magister 
Datum online
2021-11-24 24-11-2021
Sluitingsdatum
12-12-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-1,0
Omschrijving
Weet jij snel je weg te vinden binnen nieuwe systemen en ben jij continu op zoek naar nieuwe manieren om processen nog beter te laten verlopen? Ben jij analytisch en communicatief sterk en heb jij ervaring als functioneel beheerder? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen als functioneel beheerder?

Als functioneel beheerder ben je samen met je collega verantwoordelijk voor het inrichten, optimaliseren en beheren van de applicatie Magister. Dankzij jou en je collega applicatiebeheerder wordt het onderwijs door Magister optimaal ondersteund.

Wat is Magister?

Magister is een administratie- en communicatiesysteem voor scholen. Met dit systeem kunnen we volgen hoe het gaat met iedere leerling/student op school. Het gaat om zaken als aanwezigheid, cijfers, programma van toetsing en afsluiting (pta) en het lesrooster. Zowel ouders, docenten als studenten hebben toegang tot het systeem, waarbij er diverse rollen zijn ingericht op het gebied van autorisatie.

Je levert een actieve bijdrage en toont initiatief om de mogelijkheden die Magister biedt optimaal te benutten. Je verkent de mogelijkheden in Magister om gebruikerswensen en gebruikersmogelijkheden met elkaar in verbinding te brengen. Je hebt een nauwe en actieve samenwerking met onze docenten, onderwijsmanagers en collega’s van de leerlingadministratie.

Je signaleert en analyseert proactief mogelijke knelpunten en incidenten en vertaalt deze naar oplossingsvoorstellen. Je zorgt ervoor dat aanpassingen vanuit de wet- en regelgeving worden verwerkt en dat de gebruikers de juiste toegang hebben. Bij nieuwe releases ga je aan de slag met het inrichten, (door)ontwikkelen en testen van de applicatie. Je ontwikkelt en verzorgt trainingen en documentatie voor de (eind)gebruikers.

Welke uitdaging ligt er voor je?

Er ligt een stevige ambitie om naast de reguliere werkzaamheden de komende jaren de door STC gebruikte functionaliteiten van Magister uit te breiden. Denk hierbij aan centraal aanmelden, Magister.me, digitaal toetsen, toestemmingsmodule en uitbreiding van de Elektronische Leeromgeving (ELO).

STC is in 2021 overgegaan op de financiële applicaties van AFAS. Per 1 januari 2022 gaat STC ook de hrm-applicatie van AFAS in gebruik nemen. Daarvoor wordt separaat een Functioneel Applicatiebeheerder AFAS geworven. Als FAB-er Magister zul je fungeren als backup voor deze functionaris in geval van afwezigheid. Naar verwachting zul je ca. 5% van je tijd bezig zijn met functioneel applicatiebeheer van AFAS naast je hoofdtaak m.b.t. Magister.

Eisen

Functie-eisen

Je voelt je prettig in een klein team waarbij het van belang is dat je elkaar kunt vervangen. Je bent analytisch en communicatief sterk, stressbestendig en beschikt over een zelfstandige en proactieve werkhouding, waarbij je nadrukkelijk de samenwerking opzoekt. Je krijgt zaken voor elkaar en vindt gemakkelijk je weg binnen een middelgrote organisatie. Ervaring met Magister is mooi meegenomen, maar is geen must.

Welke functie-eisen stellen we?

Om een goede match voor deze functie te maken, hanteren we de volgende functie-eisen:

  • Je beschikt over een relevant mbo+ of hbo-diploma.
  • Hebt op mbo+ of hbo-niveau werkervaring opgedaan, bij voorkeur met functioneel applicatiebeheer.
  • Als je kennis van Magister en AFAS (of een ander financieel pakket) hebt dan is dit een pré.
  • Je hebt enige affiniteit met onderwijsprocessen en onderwijsadministratie.
  • Je bent in staat om goed zelfstandig te werken.
  • Je bent initiatiefrijk en hebt een servicegerichte werkhouding.
  • Je bent een teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent stressbestendig.
  • Je bent in staat om je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken in de Nederlandse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
9
Arbeidsvoorwaarden
Op deze functie van 0.6-1.0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal 9. We bieden diverse interessante regelingen voor onze medewerkers. Denk aan een eindejaarsuitkering, een fietsplan, een Rotterdampas en een flink aantal vakantiedagen. Naast de leuke en enthousiaste collega's werk je op schoollocaties midden in het werkveld, met prachtig uitzicht.

Ontwikkelmogelijkheden

Vanzelfsprekend kun je trainingen en opleidingen volgen op je vakgebied, bijv. Magister en AFAS.

Daarnaast biedt STC workshops en cursussen aan via het opleidingsaanbod van onze STC Academy. Voor de verbreding van je functie kan je ook deelnemen aan werkgroepen, projecten en externe bijeenkomsten.

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300 , 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Benthe Storm
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na de sluitingsdatum 12 december brengen we je op de hoogte van de uitkomst van jouw sollicitatie. Zien we een match? Dan maken we graag kennis met je in een eerste gesprek op woensdag 15 december of donderdag 16 december. Na een succesvolle kennismaking, nodigen we je uit voor de tweede ronde op de locatie Lloydstraat. Het uitwerken van een reactie op een kleine casus zal hier onderdeel van zijn.

Doorloop je succesvol de procedure? Dan doen we een referentiecheck en sturen we je digitaal een aanbieding toe om bij ons aan de slag te gaan. Ga je akkoord? Dan teken je je contract, vraag je een VOG aan en kijken we uit naar je komst!

Maak kennis met je collega's

Als functioneel applicatiebeheerder Magister val je onder de afdeling Financiën.  Wij zijn  verantwoordelijk voor het financiële beleid en beheer binnen de complexe structuur van de hele Stichting STC-Group. De dienst bestaat uit 16 collega’s en is onderverdeeld in verschillende teams gericht op control, financiële administratie, leerlingenadministratie en functioneel applicatiebeheer Magister en AFAS. Dit laatste team bestaat uit drie fte, waarvan jij er straks wellicht één bent!

Je werkt veelal vanuit de locatie Lloydstraat met een prachtig uitzicht over Rotterdam vanaf de 14e verdieping, maar je bent ook regelmatig werkzaam vanuit huis en/of op andere STC locaties.


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.