Vacature Roostermaker in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Roostermaker 
Datum online
2021-11-17 17-11-2021
Sluitingsdatum
6-12-2021
Met ingang van
zsm
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8
Omschrijving
Om ons unieke onderwijs te kunnen bieden, hebben wij excellente medewerkers nodig.

OSB Amsterdam zoekt een roostermaker! (0,8 fte)

Wie zijn wij?
De OSB Amsterdam valt onder de stichting Open Schoolgemeenschap Bijlmer en is een zogenaamde één-pitter. De school kent 1369 leerlingen en 177 personeelsleden.
OSB Amsterdam is een brede schoolgemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO (theoretisch, kader en basis). De schoolorganisatie is opgebouwd uit meerdere deelscholen: drie heterogeen samengestelde deelscholen onderbouw, twee deelscholen bovenbouw vmbo-breed en één deelschool bovenbouw havo/vwo. Zo zorgen we voor kleinschaligheid; voor leerlingen én docenten. Een deelschool bestaat uit ca. 20 docenten en ongeveer 10 klassen.

De deelschoolleiders vormen, tezamen met de adjunct-directeur en de bestuurder-directeur, de schoolleiding.
De schoolleiding wordt ondersteund door drie stafafdelingen; Personeel en Organisatie, Financiën en Huisvesting en ICT en de medewerkers Onderwijskwaliteit, Passend Onderwijs en administratie. Besluitvorming en evaluatie van (de hoofdlijnen van) het onderwijskundig beleid vinden plaats in de schoolleiding.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wat vragen wij?
Jij bent flexibel en stressbestendig en draait jouw hand er niet voor om last-minute wijzigingen door te voeren en altijd op zoek te gaan naar de beste oplossingen. Jij vindt het prettig om te werken in een team, maar jij bent ook goed in staat om zelfstandig te werken. Zowel in woord als geschrift ben jij communicatief vaardig en jij weet precies hoe jij een juiste afweging kan maken tussen de eisen van de organisatie en de wensen van de medewerkers.

Hiernaast beschik jij over:
- Ervaring met het programma Zermelo
- Ervaring als (dag)roostermaker in het VO
- eindverantwoordelijke ervaring met het maken van het basisrooster
- kennis van de regels en criteria die gelden bij het opstellen van de roosters
- Hbo-werk en denkniveau
 
Je bent verantwoordelijk voor het tot stand komen van periode roosters en het jaarrooster, volgens vastgestelde criteria. Je het overleg en adviseert de directie en schoolleiding m.b.t. de planning van roosterprocessen. Je zorgt voor een goede communicatie naar alle belanghebbenden. Samen met jouw directe dagrooster collega ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse wijzigingen, schoolexamen en surveillanceroosters.


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 8
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?

De keuze voor OSB Amsterdam betekent de keuze voor een dynamische en uitdagende school in Amsterdam Zuidoost.
Willen is kunnen, zeggen wij hier!

Hiernaast bieden wij jou
  • Schaal 8 op basis van de CAO VO. Met een maximum van € 3.467,- bij een fulltime benoeming
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
  • Een gunstige vakantieregeling, met bijna alle schoolvakanties volledig vrij
  • De beschikking over alle middelen om jouw werk goed uit te voeren, waaronder een desktop en een laptop

Over Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Adres
Gulden Kruis 5 , 1103BE Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Marco Braam
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
De OSB is een brede schoolgemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO (theoretisch, kader en basis). Al vijftig jaar brengt de OSB vernieuwend onderwijs in de praktijk. De OSB heeft in de traditie van haar bestaan leerlingen altijd benaderd als jonge mensen die zich in de breedte moeten kunnen ontwikkelen: persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie hebben allemaal aandacht nodig. Daar waar veel scholen juist vroeg op ‘niveau’ selecteren, stellen wij de selectie uit. Dat doen wij omdat wij het als onze opdracht zien om leerlingen in een verlengde brugperiode kansen te bieden om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Vanuit gemeenschappelijkheid bieden we ruimte aan brede ontwikkeling van iedere leerling, gericht op kennis, sociale en persoonlijke ontwikkeling. De gemeenschap biedt veiligheid en daagt uit om te leren wat je kan, wilt en wie je bent en wie je wilt worden. De missie en het onderwijsconcept van de OSB staan ook centraal bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen. Wij willen een school zijn waar ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, deel uitmaken van onze leergemeenschap.

De OSB heeft een tweejarige, heterogene onderbouw zonder zittenblijven. Zo kunnen leerlingen een bewuste keuze maken voor een schooltype. Het mentoraat neemt een belangrijke plaats in en maakt integraal deel uit van het docentschap. Er wordt gewerkt met lessen van 60 minuten.

De schoolorganisatie is opgebouwd uit meerdere deelscholen: drie heterogeen samengestelde deelscholen onderbouw, twee deelscholen bovenbouw vmbo-breed en één deelschool bovenbouw havo/vwo. Zo zorgen we voor kleinschaligheid; voor leerlingen én docenten. Een deelschool bestaat uit ca. 20 docenten en ongeveer 10 klassen. Elke deelschool heeft zijn eigen personeelsruimte met eigen faciliteiten als kopieerapparaat, werkplekken voor docenten, keuken etc.

De deelschoolleiders vormen, tezamen met de adjunct-directeur en de bestuurder-directeur, de schoolleiding.
De schoolleiding wordt ondersteund door drie stafafdelingen; Personeel en Organisatie, Financiën en Huisvesting en ICT en de medewerkers Onderwijskwaliteit, Passend Onderwijs en administratie. Besluitvorming en evaluatie van (de hoofdlijnen van) het onderwijskundig beleid vinden plaats in de schoolleiding.

Acquisitie als reactie op onze vacatures wordt niet op prijs gesteld. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We kijken uit naar jouw sollicitatie.
Wil jij meer weten over de functie? Vraag dan informatie op bij Marco Braam, adjunct-directeur. marcobraam@osbijlmer.nl
Jouw sollicitatie in de vorm van een korte motivatiebrief en een CV stuur jij ter attentie van Yvonne Bitter, P&O adviseur via de sollicitatiebutton op de website.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.