Vacature docent PIE in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent PIE 
Datum online
2021-04-08 08-04-2021
Sluitingsdatum
29-5-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Aantal uren
notk
Omschrijving
Wegens vertrek van een collega zijn we op zoek naar een enthousiast en bevoegd docent PIE (Produceren, installeren en Energie) met zin om het vak Techniek in brede zin verder te ontwikkelen.

Het vak PIE zit in een overgangsfase. Vanwege het starten van een Techniekschool op een centrale plaats in Amsterdam zal over 3 jaar het vak PIE niet meer op onze school worden aangeboden. 

Techniek aanbieden aan leerlingen vinden we zeer belangrijk. Daarom volgen al onze leerlingen in de onderbouw het vak Techniek en willen we binnen het nu te ontwikkelen profiel Dienstverlening en Producten (D&P) de module Product Maken en Verbeteren, met daarin een grote technische component, een stevige en herkenbare positie geven. Als nieuwe collega kan je hier een belangrijke en trekkende rol in vervullen.

Ben je een kei in het omgaan met basis- en kaderleerlingen, heb je ontwikkelkracht, heb je een lesbevoegdheid? Dan ontvangen we graag je motivatie. 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
een passende lesbevoegheid is nodig
ervaring in ontwikkelen geeft een voordeel
enthousiasme voor onze leerlingen en ons concept is vanzelfsprekend

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
notk
Arbeidsvoorwaarden
inschaling vindt plaats op basis van diploma's en ervaring

Over Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Adres
Gulden Kruis 5 , 1103BE Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. S. van Stelten
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
De OSB is een brede schoolgemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO (theoretisch, kader en basis). Al vijftig jaar brengt de OSB vernieuwend onderwijs in de praktijk. De OSB heeft in de traditie van haar bestaan leerlingen altijd benaderd als jonge mensen die zich in de breedte moeten kunnen ontwikkelen: persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie hebben allemaal aandacht nodig. Daar waar veel scholen juist vroeg op ‘niveau’ selecteren, stellen wij de selectie uit. Dat doen wij omdat wij het als onze opdracht zien om leerlingen in een verlengde brugperiode kansen te bieden om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Vanuit gemeenschappelijkheid bieden we ruimte aan brede ontwikkeling van iedere leerling, gericht op kennis, sociale en persoonlijke ontwikkeling. De gemeenschap biedt veiligheid en daagt uit om te leren wat je kan, wilt en wie je bent en wie je wilt worden. De missie en het onderwijsconcept van de OSB staan ook centraal bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen. Wij willen een school zijn waar ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, deel uitmaken van onze leergemeenschap.

De OSB heeft een tweejarige, heterogene onderbouw zonder zittenblijven. Zo kunnen leerlingen een bewuste keuze maken voor een schooltype. Het mentoraat neemt een belangrijke plaats in en maakt integraal deel uit van het docentschap. Er wordt gewerkt met lessen van 60 minuten.

De schoolorganisatie is opgebouwd uit meerdere deelscholen: drie heterogeen samengestelde deelscholen onderbouw, twee deelscholen bovenbouw vmbo-breed en één deelschool bovenbouw havo/vwo. Zo zorgen we voor kleinschaligheid; voor leerlingen én docenten. Een deelschool bestaat uit ca. 20 docenten en ongeveer 10 klassen. Elke deelschool heeft zijn eigen personeelsruimte met eigen faciliteiten als kopieerapparaat, werkplekken voor docenten, keuken etc.

De deelschoolleiders vormen, tezamen met de adjunct-directeur en de bestuurder-directeur, de schoolleiding.
De schoolleiding wordt ondersteund door drie stafafdelingen; Personeel en Organisatie, Financiën en Huisvesting en ICT en de medewerkers Onderwijskwaliteit, Passend Onderwijs en administratie. Besluitvorming en evaluatie van (de hoofdlijnen van) het onderwijskundig beleid vinden plaats in de schoolleiding.

Acquisitie als reactie op onze vacatures wordt niet op prijs gesteld. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We houden ons het recht voor om al voor het einde van de termijn met kandidaten in gesprek te gaan en de vacature eventueel eerder af te sluiten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.