Vacature Docent Natuurkunde in Amstelveen

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Natuurkunde 
Datum online
2021-04-08 08-04-2021
Sluitingsdatum
8-5-2021
Met ingang van
1 augustus 2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8-1.0 FTE
Omschrijving
Ben jij de natuurkunde docent die leerlingen weet te verwonderen met verschijnselen uit de natuur? Solliciteer dan nu! 
 
Jouw verantwoordelijkheden 
Je geeft lessen natuurkunde in primair de onderbouw. Je haalt het beste uit onze leerlingen door het toepassen van verschillende pedagogische en (vak)didactische principes. Je weet een leerklimaat te creëren waarin leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen en waarin ze de mogelijkheid en het vertrouwen hebben om het beste uit zichzelf te halen. Naast je rol van docent ben je ook mentor of coach van een groep leerlingen.   
 
Jouw profiel 
Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid voor het vak natuurkunde of je behaalt deze bijna. Als docent zie en neem je je verantwoordelijkheden. Je bent collegiaal, professioneel en je bouwt actief mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het leergebied en aan de ontwikkeling en vernieuwing van ons onderwijs.  
 
Wie zijn wij? 
Het Amstelveen College is een openbare school met circa 1650 leerlingen in Amstelveen. Wij bieden mavo, havo, atheneum en gymnasium aan.  
  
Wij dagen leerlingen en medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen. Ons motto is dan ook: Haal het beste uit jezelf en elkaar! Dit doen wij door uitdagende lessen te geven, door het aanbieden van de plusprofielen sport, expressie, ondernemerschap en bètatalent, maar ook door een uitgebreid aanbod van eigentijds onderwijs aan te bieden waarin maatwerk en digitaal onderwijs een belangrijke rol spelen. Het leren vindt blended plaats; leerlingen hebben zowel boeken als een laptop, zodat gekozen kan worden welke ondersteuning het leren ten goede komt. In de onderbouw kunnen leerlingen extra ondersteuning krijgen in de kernvakken wiskunde, Nederlands en Engels. Het Amstelveen College participeert ook in het Pre-University College van de Vrije Universiteit waar leerlingen en docenten kunnen deelnemen aan allerlei buitenlesactiviteiten/professionele leergemeenschappen.  
 
Wij zijn bezig me de ontwikkeling van een vernieuwend onderwijsconcept waarbij eigenaarschap en maatwerk centrale uitgangspunten zijn.  
  
Ons aanbod 
Het betreft een baan tussen de 0,8 en 1,0 fte in de vorm van een tijdelijk contract per 1 augustus 2021. Als gedurende het schooljaar blijkt dat het van beide kanten goed bevalt dan zetten we je tijdelijk contract graag om in een vast dienstverband. De inschaling is conform de cao-VO.  
 
Je krijgt als je bij ons op school komt een gedegen begeleiding. Onze kwartiermakers maken je wegwijs in de school en je krijgt een eigen coach. Dit maakt dat je jezelf snel vertrouwd zal voelen bij ons op school. 
 
Meer weten? 
Wil je meer weten over onze school? Kijk dan op onze website:  www.amstelveencollege.nl. Heb je na het lezen nog vragen? Col Dumoulin, afdelingsleider onderbouw mavo/havo, beantwoordt ze graag. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer: 020 – 3039999 
 

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden

 

Over Amstelveen College

Naam school
Adres
Sportlaan 27 , 1185TB Amstelveen
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Personeelszaken
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving

Haal het beste uit jezelf en elkaar! Dat is ons motto!
Het Amstelveen College is een openbare school met circa 1650 leerlingen in Amstelveen. Wij bieden mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Het is een grote school, echter omdat de school in afdelingen is ingedeeld, hebben leerlingen zo veel mogelijk op de afdeling hun lessen (met uitzondering van de vakken waar een vaklokaal voor nodig is, zoals gymnastiek. Dit maakt dat wij toch groot zijn in kleinschaligheid. Elke afdeling heeft bovendien een eigen pedagogisch conciërge die ondersteunende werkzaamheden verricht binnen de afdeling. De pedagogisch conciërge vangt onder meer leerlingen op die uit de les zijn verwijderd en kan docenten helpen bij kleine vragen.
 
Wij dagen leerlingen en medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij door uitdagende lessen te geven, door het aanbieden van de plusprofielen sport, expressie, ondernemerschap en bètatalent, maar ook door een uitgebreid aanbod van eigentijds onderwijs aan te bieden waarin maatwerk en digitaal onderwijs een belangrijke rol spelen. Het leren vindt blended plaats; leerlingen hebben zowel boeken als een laptop, zodat gekozen kan worden welke ondersteuning het leren ten goede komt. In de onderbouw kunnen leerlingen extra ondersteuning krijgen in de kernvakken wiskunde, Nederlands en Engels. Het Amstelveen College participeert ook in het Pre-University College van de Vrije Universiteit waar leerlingen en docenten kunnen deelnemen aan allerlei buitenlesactiviteiten/professionele leergemeenschappen. Een handgreep uit de extra activiteiten die verder aan leerlingen worden aangeboden zijn: Cambridge Engels vanaf de onderbouw, DELE Spaans, een stedenreis in de vierde klas, diverse sportdagen,… Wij zijn een gevarieerde en moderne school waarin de leerling centraal staat.
 
Op het Amstelveen College is bovendien een spiksplinternieuw Medialab aanwezig waar leerlingen in de onderbouw lessen digikunde volgen en mediawijs worden gemaakt. Bovenbouwleerlingen kunnen in het Medialab profielwerkstukken maken en er zijn mogelijkheden voor VR (Virtual Reality) leren. Docenten ontwikkelen lessen voor het Medialab, met als doel het onderwijs te moderniseren en aan te laten sluiten op de maatschappij van nu. Naast dit moderne onderwijsaanbod vinden wij echter ook de kwalificerende functie van het onderwijs belangrijk: de examenresultaten zijn goed en dan willen we zo houden. Wij zijn een moderne school die leerlingen voorbereid op de toekomst.
 
Nieuwe docenten krijgen als zij bij ons op school zijn aangesteld een gedegen begeleiding. Nieuwe docenten worden door kwartiermakers wegwijs gemaakt in de school en krijgen hun eigen coach die ze hun lessen kan helpen verbeteren. Dit maakt dat nieuwe docenten zich snel vertrouwd voelen bij ons op school.
 
Het Amstelveen College is bovendien een ROSA Opleidingsschool waarin wij elk jaar veel leraren in opleiding in huis hebben. Wij vinden het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van nieuwe docenten.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren 
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties gaat de vacature offline.  
 
Wij werven onze nieuwe collega’s graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.