Verdieping sociale vaardigheden en faalangst

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Verdieping sociale vaardigheden en faalangst
Omschrijving

Het delen van ervaringen en een zoektocht naar nieuwe oefeningen en uitdagingen in het begeleiden van leerlingen met sociaal onhandig gedrag, faalangst en examenvrees. Een driedaagse training die met name is gericht op verdiepen en ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden. Op veel scholen wordt aan leerlingen een training ‘sociale vaardigheden' en/of 'faalangst/examenvrees' aangeboden. Voor trainers is er een verdiepende training, waar ze (naast onderlinge uitwisseling) nieuwe kennis en vaardigheden verwerven om op school op nog contextuelere basis een training te kunnen geven.Het is ook belangrijk om als trainer 'scherp' te blijven in het uitoefenen van je vaardigheden.

Deze training biedt daartoe alle kansen en gaat vooral in op mogelijkheden ouders bij deze begeleiding te betrekken. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze enigszins bekend zijn met de basis van contextuele leerlingbegeleiding.

Voor wie: begeleiders die op school een training ‘sociale vaardigheden' en/of 'faalangst/examenvrees' hebben gegeven
Contacturen: 14 uur
SBU: 6 uur
Data: 26 november, 11 december 2013, 17 januari en 29 januari 2014 (middagen)
Kosten per deelnemer: € 450,- (Inclusief het boek 'Mijn kind een Kanjer!' en 'Help, mijn kind heeft faalangst')
Trainer: Herberd Prinsen