Transactionele Analyse

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Transactionele Analyse
Omschrijving
Wilt u zich verder professionaliseren als trainer, coach of coachende manager? Dan is een verdieping in Transactionele Analyse (TA) een goede keuze. Het is zowel een communicatiemodel als een model voor persoonlijke en professionele groei en verandering.
Het wordt gebruikt voor zelfanalyse, analyse van interactie tussen personen of van patronen binnen een team of organisatie. Met deze training leert u om het model in de praktijk toe te passen. Zo heeft u meer zelfinzicht en bent u krachtiger als coach.


Uw resultaat

Na de training kent u de theorie en de kernbegrippen van de Transactionele Analyse. U heeft een beter zelfinzicht doordat u zelf een aantal thema┬┤s van de TA heeft doorlopen. U kunt TA-concepten en -oefeningen toepassen als coach.

Doelgroep

U bent coach, trainer of coachende manager en u begeleidt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. U bent nieuwsgierig naar nieuwe en praktische werkvormen die u verbreding en verdieping geven.

Doel en opzet

Door veel praktisch te oefenen met actieve werkvormen vergroot u uw kennis van de TA. Uw eigen ervaringen zijn daarbij het uitgangspunt. Via inspirerende en verrassende werkvormen ervaart u dat datgene wat men vroeger heeft meegemaakt nog steeds op een onbewuste
manier meespeelt in de omgang met onszelf en anderen, zowel in als buiten werkrelaties. Tijdens de training zult u merken dat u soms meer kunt dan u dacht. In de training gaat u regelmatig in kleinere groepen aan het werk. Er is veel gelegenheid voor persoonlijke
aandacht, ook van uw trainer, wat uw lering ten goede komt. De maximale groepsgrootte bij deze training is 12 deelnemers.