Train de Trainer: Professioneel Trainen

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Train de Trainer: Professioneel Trainen
Omschrijving
Is het uw ambitie om een (betere) trainer te worden? Wilt u weten wat uw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden zijn en vanuit welke drijfveren, normen en waarden u traint? Dan is het volgen van deze inspirerende training een uitstekende keuze.
Als trainer bent u uw eigen instrument. U staat voor de groep en bent het rolmodel voor de deelnemers die van u willen leren. In deze training leert u dit op een succesvolle wijze aan te pakken. Deze training geeft vrijstelling voor een deel van de Post HBO
Train de Trainer.


Uw resultaat

Na afloop van deze training kent u uw uniciteit als trainer. U kent de principes en de diverse aspecten van het trainersvak. U kent de diverse trainersstijlen en weet die tijdens een training te benutten. Daarnaast leert u de specifieke leerwensen en het niveau
van de deelnemers af te stemmen. Zo kunt u uw deelnemers op een plezierige en effectieve wijze laten leren via het gebruik van interactieve werkvormen. U gaat soepel om met groepsinteractie.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die opgeleid wil worden tot professioneel trainer. De training is zowel geschikt voor een beginnend trainer als voor iemand met de nodige bagage die zoekt naar een training die hem in korte tijd een stevige basis biedt.

Doel en opzet

Deze training is bijzonder interactief en diverse werkvormen worden dan ook afgewisseld, zoals oefeningen, rollenspelen en discussies. Het thema is starten als trainer, dus we maken gebruik van een trainer die zelf ook al jaren trainer is. De trainer laat u
direct ervaren wat het effect is van zijn interventies. We noemen dit double loop learning: na een onderdeel in de training vragen we u de 'trainersbril' op te zetten en terug te blikken op het vak en de wijze waarop de trainer het onderdeel begeleid heeft. De
training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 8 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.