Taakspel licentietraining voortgezet onderwijs

Organisatie
Share |

Organisatie
CED groep
Plaats
Rotterdam
Beschrijving
De CED-Groep helpt de onderwijspraktijk innoveren en richt zich op groei van professionals in het onderwijsveld, van werkvloer tot bestuur.

Opleiding

Opleiding
Taakspel licentietraining voortgezet onderwijs
Omschrijving
Voor wie is de training bedoeld?
Onderwijsadviseurs (schoolbegeleiders) en ambulant begeleiders in het voortgezet onderwijs.


Waar gaat de training over?

Theorie van de gedragsmodificatie toegesneden op Taakspel.
De noodzaak en de manier van planmatig werken met Taakspel.
Het toepassen van (eigen) begeleidingsvaardigheden bij implementatie Taakspel.

Werkwijze
De implementatie van Taakspel bestaat uit 3 fasen; een invoeringsfase, een uitbreidingsfase en een generalisatiefase. Er zijn 3 verplichte trainingsdagen. Naast training is het noodzakelijk dat er praktijkervaring wordt opgedaan.

De 1e licentietraining is 22 september 2009 van 10.00-12.30 en van 13.30-17.00. Deelnemende cursisten moeten dan bij aanvang van het schooljaar 2009/2010 de eerste intervisiebijeenkomst geven.
Op 10 november 2009 is van 10.00- 12.30 en van 13.30-16.00 de 2e licentietraining. Tijdens de ochtend staan begeleidingsvaardigheden naar aanleiding van de eigen Taakspelervaringen centraal. In de middag wordt aandacht besteed aan de uitbreidingsfase van Taakspel voor gevorderden.
Op 16 maart 2010 is van 10.00-12.30 en van 13.30 - 15.00 de 3e licentietraining. De cursisten wisselen ervaringen uit over de trainingen en het begeleiden. Met de docent kunnen knelpunten besproken worden. In de middag wordt aandacht besteed aan het generalisatieproces bij de docent.
Wat u verder nog moet weten...

Licentie wordt slechts verstrekt aan deelnemers die op grond van evaluaties van de door hen begeleide leerkrachten kunnen aantonen dat ze Taakspel naar tevredenheid begeleid hebben. De licentie is persoonsgebonden.
Inclusief bij de training is de licentiemap Taakspel voor schoolbegeleiders met uitgewerkte trainingen, sheets en opdrachtenboekjes, een implementatiehandboek en implementatieformulieren. Exclusief is de instructie-DVD en Taakspeldoos voor in de klas.