Supervisor (verkorte opleiding)

Organisatie
Share |

Organisatie
Inholland Academy
Plaats
Alkmaar, locaties verspreid over Randstad
Beschrijving
Inholland Academy is het na- en bijscholingsinstituut van Hogeschool Inholland en biedt kennis aan bedrijven, instellingen en individuele cursisten. Met meer dan 250 opleidingen op post-mbo, hbo en post-hbo niveau en tal van maatwerkmogelijkheden richten wij ons op werkende professionals in de sectoren handel en industrie, techniek, (zakelijke) dienstverlening, media, overheid en non-profit, gezondheidszorg, welzijn en onderwijs.

Opleiding

Opleiding
Supervisor (verkorte opleiding)
Omschrijving

Verkorte opleiding Supervisor die leidt tot registratie bij de LVSC!
 
In juni 2004 heeft de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) groen licht gegeven voor een traject bestemd voor supervisoren die in opleidingsverband al minstens zes jaar supervisie geven, maar nog nooit zijn geregistreerd bij de LVSC.

Potentiƫle deelnemers aan Supervisor (verkorte opleiding) geven bijvoorbeeld supervisie aan bachelor-, post-hbo of universitaire opleidingen (zoals voortgezette opleidingen of andere beroepsopleidingen zoals huisartsenopleidingen of opleidingen voor geestelijk verzorgers etc.).

Deze supervisoren krijgen middels dit traject de kans om een verkorte opleiding tot supervisor te volgen. Bij een succesvolle afronding leidt deze opleiding tot registratie als supervisor.

Programma/onderdelen
Tijdens Supervisor (verkorte opleiding) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Visies op supervisie en andere begeleidingsvormen; o.a. supervisie  in onderscheid met stagebegeleiding, praktijkbegeleiding en docentrol, leerdoelen van de deelnemers; zelf-assessment (startdocument)
  • Leren in supervisie, reflecteren, omgaan met leermateriaal zoals reflectieverslagen
  • Interactie in supervisie, o.a. met parallelprocessen en omgaan met een groep, strategisch en communicatief handelen
  • Fasering in supervisie (van contract tot afscheid nemen)
  • Werkvormen in supervisie
  • Evalueren, beoordelen, toetsen en sanctioneren in supervisie
  • Omgaan met diversiteit in supervisie en socialisatie
  • Organiserende principes
  • Werkstukbesprekingen
  • Supervisiebeleid en afronding van de opleiding

Docent
Drs. M.L.A. (Marcel) Hoonhout is al jaren verbonden aan verschillende begeleidingskundige opleidingen op het gebied Supervisie & Coaching. Hij is een ervaren opleider op het gebied van begeleidingskunde, geregistreerd als supervisor, leersupervisor en docent supervisiekunde bij de LVSC en is ook Certified Coach bij de St!R. Hij heeft ook een eigen begeleidingspraktijk en is medeauteur van de boeken 'Professionele dilemma's van de coach', 'De Kick van het coachen, een professioneel gesprek ontrafeld' en 'Van hamer tot houvast, reflectief gereedschap voor de coach'.

Resultaat
Na het afronden van Supervisor (verkorte opleiding) ontvangt u een certificaat van Inholland Academy dat u toegang verschaft tot het register van de LVSC. De verkorte opleiding Supervisor is erkend en geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), de beroepsvereniging voor coaches, supervisoren en andere professionals in de begeleidingskunde.