Spelen met spel

Organisatie
Share |

Organisatie
Inholland Academy
Plaats
Alkmaar, locaties verspreid over Randstad
Beschrijving
Inholland Academy is het na- en bijscholingsinstituut van Hogeschool Inholland en biedt kennis aan bedrijven, instellingen en individuele cursisten. Met meer dan 250 opleidingen op post-mbo, hbo en post-hbo niveau en tal van maatwerkmogelijkheden richten wij ons op werkende professionals in de sectoren handel en industrie, techniek, (zakelijke) dienstverlening, media, overheid en non-profit, gezondheidszorg, welzijn en onderwijs.

Opleiding

Opleiding
Spelen met spel
Omschrijving

Dit programma is bijzonder geschikt om met een team op de eigen school te volgen. Het is niet meer mogelijk om individueel in te schrijven.

Spelen op niveau! 


U bent werkzaam als onderbouwleerkracht en u wilt meer zelfvertrouwen hebben in het bieden van spelactiviteiten. De post-hbo cursus Spelen met spel biedt groepsleerkrachten in de onderbouw een verdieping in het inzetten van spel in de onderwijspraktijk. U dient te beschikken over een pabo-diploma.

Programma/onderdelen
Spel is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse onderwijspraktijk in de onderbouw. Hoe zorgt u als leerkracht voor kwalitatief hoogstaand spel? In welke hoeken kunnen kinderen spelen en welk materiaal daagt de leerlingen uit tot goed en intensief spel? Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de waarde van het spel in het onderwijs. Op welke manieren kunt u spel inzetten in het onderwijsaanbod en wat is dan uw rol als leerkracht?

Wat leert u?
Na het volgen van de cursus heeft u zicht op de ontwikkelingsfasen in spel, kunt u het handelingsrepertoire van de leerlingen uitbreiden en weet u vanuit welke rol u uw leerlingen kunt begeleiden en aanmoedigen.

Resultaat
Na het afronden van deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname van Inholland Academy.