Pubers van nu

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Pubers van nu
Omschrijving

Pubers van nu!
Klein krijgen of helpen groot te worden?

Een tweedaagse training die vooral gericht is op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor de begeleiding van en de omgang met pubers bij het helpen groot te worden. In deze training leert u de behoeftes van de pubers herkennen en hoe u hierover in gesprek komt met de pubers. Hoe kan je je als volwassene werkelijk verbinden met pubers op een manier die hun helpt in hun groei naar volwassenenheid. Verder komt de (hersen)ontwikkeling, hun motivatie en de invloed van hun nest en hoe je je als begeleider met de ouders kunt verbinden ruimschoots aan bod. Er wordt veel geoefend en er is veel ruimte voor eigen ervaringen en casuïstiek.

Voor wie: Voor iedereen die met pubers werkt en omgaat; professionals in de jeugdhulpverlening, het onderwijs, politie, justitie, vervoersbedrijven, de middenstand en bedrijven waar pubers stage lopen of vakantiewerk doen. Ook voor ouders kan deze training gegeven worden, indien er voldoende ouders zich opgeven zullen we hier een aparte groep van maken. De wensen, vragen en problematiek ligt vaak net iets anders. Contacturen: 12 uur
SBU: 3 uur
Data: 11 maart en 20 maart 2014
Kosten per deelnemer: € 410,- (Inclusief het boek: 'Pubers van nu')
Trainer: Sanne van Drenth