Post Bachelor Remedial Teaching

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Remedial Teaching
Omschrijving
Bent u werkzaam als remedial teacher (rt'er) en wilt u leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs die vastlopen in het leerproces nog beter ondersteunen? Dan is deze opleiding zeer interessant voor u. U krijgt een helder inzicht in alle aspecten
van remedial teaching en leert onder meer welke instrumenten en (leer)methoden u kunt gebruiken om in uw rol nog beter uit de verf te komen. De opleiding gaat uit van de praktijk: uw eigen werkomgeving. Dat zult u als heel aantrekkelijk en inspirerend ervaren.
Alles wat u leert, kunt u immers direct concreet in uw eigen werksituatie toepassen.


Doelgroep

U wilt zich ontwikkelen tot remedial teacher op Post Bachelorniveau. Deze opleiding is ideaal voor leraren en zorgspecialisten in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Vooropleiding

Wij gaan uit van HBO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Doel en opzet

In dit programma krijgt u inzicht in alle essentiƫle thema's uit het boeiende vakgebied van remedial teaching. Uw opleiding wordt verzorgd door uiterst deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. U ontwikkelt al snel de juiste praktisch toepasbare
kennis op de gebieden taal- en rekenproblematieken en u leert de juiste kernbegrippen van remedial teaching kennen. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien u niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie
heeft waarin u de opdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst.