Post Bachelor Professioneel Docentschap in het HBO

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Professioneel Docentschap in het HBO
Omschrijving
In dit compacte programma ligt de focus op het professionaliseren van uw docentschap in het HBO. In het HBO heeft u te maken met verschillende rollen naast die van docent. U doceert, maar bent ook beoordelaar en begeleider van de professionele
ontwikkeling van uw studenten. Ervaren professionals uit de onderwijspraktijk bieden u handvatten om uw beroepshouding verder te professionaliseren en direct toe te kunnen passen in uw eigen werkomgeving. Hierdoor ziet u direct resultaat van de opleiding.


Doelgroep

U bent werkzaam in het onderwijs en u wilt uw docentschap binnen het HBO verder professionaliseren.

Vooropleiding

U bent werkzaam als docent in het hoger onderwijs of gaat starten in deze rol. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In het programma worden theorie en praktijk in hoog tempo afgewisseld. Verschillende oefeningen en werkvormen worden ingezet om uw kennis en vaardigheid op het gebied van doceren en begeleiden in het hoger onderwijs verder te verdiepen. Uiteraard wordt het
programma verzorgd door ervaren professionals uit de praktijk. U werkt aan praktijkgerichte oefeningen, cases en groepsopdrachten, zodat u alles ook direct kunt toepassen in uw eigen werkomgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Bent u niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie heeft
waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.