Post Bachelor Orthopedagogiek

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Orthopedagogiek
Omschrijving
Als u zich in korte tijd wilt verdiepen in de belangrijkste elementen van de orthopedagogiek, dan is dit Post Bachelorprogramma een passende keuze. U legt een gedegen en verantwoordelijke basis op het gebied van leer- en gedragsproblemen bij kinderen.
Daarnaast ontwikkelt u ook belangrijke professionele competenties om optimale begeleiding te kunnen geven aan deze kinderen.


Doelgroep

U wilt zich ontwikkelen op het gebied van orthopedagogiek, bijvoorbeeld omdat u in uw vak te maken heeft met het pedagogisch begeleiden van kinderen en jongeren met afwijkend gedrag of met leer- en/of gedragsproblemen.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Er wordt echter wel uitgegaan van een vooropleiding van minimaal HBO-niveau.

Doel en opzet

Deze opleiding is opgebouwd uit 2 modules en bevat alle essentiƫle thema's uit het boeiende vakgebied van de orthopedagogiek. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. U werkt tijdens de bijeenkomsten
aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Waar mogelijk koppelt u de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan uw eigen werkomgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.