Post Bachelor Kindertherapeut

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Kindertherapeut
Omschrijving
Tijdens dit boeiende programma gaat u aan de slag met de kernonderwerpen die bij kindertherapie van belang zijn. Hiermee bent u in staat om op verantwoorde en succesvolle wijze kinderen en jongeren, maar ook hun ouders of verzorgers, te begeleiden.
De opleiding is interessant voor iedereen die iets met kinderen doet op professioneel of persoonlijk vlak en zich meer wil verdiepen in de psyche van een kind. Door de praktijkgerichte aanpak van Hogeschool NCOI zult u direct de voordelen van deze opleiding
merken. Daarnaast biedt deze Post Bachelor een zeer interessante verdieping als u bijvoorbeeld een HBO Bachelor Toegepaste Psychologie heeft afgerond.


Doelgroep

U wilt zich extra ontwikkelen in de belangrijkste vaardigheden die voor kindertherapie van essentieel belang zijn. U wilt dit vanuit persoonlijke interesse of omdat u in uw vak te maken krijgt met kinderen.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Er wordt echter wel uitgegaan van een vooropleiding op minimaal HBO-niveau.

Doel en opzet

U behandelt tijdens deze opleiding de essentiƫle thema's uit de vakgebieden van gedragspsychologie en kindertherapie. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. U werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases
en groepsopdrachten. Daarbij koppelt u, waar mogelijk, de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan uw eigen werkomgeving. De opleiding bestaat uit 3 modules.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.