Post Bachelor Intern Begeleider

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Intern Begeleider
Omschrijving
Wilt u de verantwoording dragen voor leerlingenzorg en de didactische aanpak binnen een school succesvol in banen leiden? Dan is dit programma zeer geschikt voor u. Tijdens deze opleiding ontwikkelt u de noodzakelijke vaardigheden met betrekking
tot intern begeleiden. Daarnaast leert u op praktijkgerichte wijze alles over speciale taken die u als leraar in het onderwijs kunt vervullen. U verkrijgt kennis over het inventariseren en organiseren van leerlingenzorg. Ook traint u uw coachingsvaardigheden.
Na het volgen van deze praktijkgerichte opleiding kunt u een succesvolle zorgstructuur opstellen en uitvoeren op uw school. Daarbij kunt u (collega-)leerkrachten en leerlingen optimaal begeleiden en ondersteunen.


Doelgroep

U bent werkzaam als leraar in het basis- of voortgezet onderwijs. Als u intern begeleider bent of als u de ambitie heeft om dit te worden, is deze opleiding zeer geschikt voor u.

Vooropleiding

Wij gaan uit van HBO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Ook heeft u relevante werkervaring in het onderwijs.

Doel en opzet

In deze zeer praktijkgerichte Post Bachelor Intern Begeleider ontwikkelt u actuele kennis en vaardigheden waarmee u uw functie als intern begeleider optimaal kunt uitoefenen. U koppelt de theorie voortdurend aan uw eigen werksituatie en u voert de praktijkopdrachten
uit binnen uw eigen school. Er is veel aandacht voor feedback van uw collega-leerkrachten en het management van uw school. U leert van elkaar en van onze topdocenten, die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners voor u zijn.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Bent u niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie heeft
waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.