Post Bachelor Didactische Vaardigheden PO

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Didactische Vaardigheden PO
Omschrijving
In dit praktijkprogramma gaat u aan de slag met de essentiƫle vaardigheden die u als leraar in het basisonderwijs nodig heeft. Op welke wijze kunt u online leermiddelen optimaal inzetten in uw lesplan? Op welke wijze kunt u toetsen inzetten? Het
programma is zeer praktijkgericht. U wordt begeleid door ervaren onderwijsprofessionals uit het primair onderwijs. Aan het einde van deze opleiding weet u uw didactische vaardigheden optimaal toe te passen in uw eigen werkomgeving.


Doelgroep

U bent werkzaam als docentin het basisonderwijs en u wilt zich verder professionaliseren op het gebied van didactiek en onderwijsvaardigheden die u nodig heeft om voor de leerlingen een optimaal leerklimaat te creƫren.

Vooropleiding

U bent werkzaam als leraar in het primair onderwijs. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In de opleiding richt u zich op de didactische vaardigheden die u specifiek voor het primair onderwijs in kunt zetten. U gaat praktisch oefenen met diverse werkvormen en zult zelf merken wat het effect is voor uw leerlingen. Ook gaat u aan de slag met de mogelijkheden
van online leren en bijvoorbeeld de inzet van social media in uw lessen.

Tijdens de opleiding wordt u begeleid door zeer ervaren docenten die zelf werkzaam zijn en ervaring hebben binnen het primair onderwijs. U werkt aan praktijkgerichte oefeningen, cases en groepsopdrachten, zodat u alles ook direct leert toepassen.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien u niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie
heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.