Post Bachelor Didactische Vaardigheden HBO

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Post Bachelor Didactische Vaardigheden HBO
Omschrijving
In dit praktijkprogramma gaat u aan de slag met de essentiƫle vaardigheden die u als HBO-docent in de praktijk nodig heeft. Welke werkvormen kunt u op welk moment toepassen in uw lesprogramma? Hoe stimuleert en motiveert u studenten? Hoe beoordeelt
en ontwikkelt u toetsinstrumenten? Ervaren professionals uit het onderwijs bieden u de tips en tools om uw aanwezige vaardigheden verder te professionaliseren. Aan het einde van deze opleiding weet u uw didactische vaardigheden optimaal toe te passen in uw
eigen werkomgeving.


Doelgroep

U bent werkzaam in het HBO-onderwijs of u heeft de ambitie dit te gaan doen. U wilt zich verder ontwikkelen op het gebied van didactiek en onderwijsvaardigheden die u nodig heeft om onderwijs binnen het HBO effectief en efficiƫnt te kunnen verzorgen.

Vooropleiding

U bent werkzaam als docent in het hoger onderwijs of wilt starten in deze rol. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In de opleiding richt u zich op de didactische vaardigheden die u specifiek voor het HBO-onderwijs in kunt zetten. U gaat praktisch oefenen met diverse werkvormen en zult zelf merken wat het leerrendement is. Ook gaat u aan de slag met het ontwikkelen van toetsen
en toetsinstrumenten en bekijkt u hoe deze aansluiten op leerlijnen.

Tijdens de opleiding wordt u begeleid door zeer ervaren docenten die zelf werkzaam zijn en ervaring hebben binnen het HBO. U werkt aan praktijkgerichte oefeningen, cases en groepsopdrachten, zodat u alles ook direct leert toepassen.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Bent u niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie heeft
waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.