Oudere Kind Specialist (Post-HBO)

Actuele informatie en startdata: http://www.marnixonderwijscentrum.nl/

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
Marnix Onderwijscentrum
Plaats
Utrecht
Beschrijving

Het Marnix Onderwijscentrum (MOC) is een instituut voor nascholing en onderwijsadvies. We bieden:
-  Opleidingen (Post-HBO)
-  Masters
-  Cursussen
-  Maatwerk

(Post-HBO) Opleidingen
Post-HBO Deelnemers ontvangen een officieel certificaat van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO) en worden opgenomen in het Abituriëntenregister.

Cursussen en maatwerk:
Elk jaar wordt het aanbod vernieuwd, afgestemd op de actuele vragen uit het onderwijs. Door onze omvang zijn we heel goed in staat om vraaggestuurd te werken en begeleiding, advies, studie- en opleidingstrajecten op maat te leveren.

Masters
- Master Educational Leadership
- Master Special Educational Needs
- Master leren en innoveren

Opleiding

Opleiding
Oudere Kind Specialist (Post-HBO)
Omschrijving

Leer de specifieke kenmerken van (pre)pubers en welke aspecten van belang zijn om tegemoet te komen aan de behoeften en leerkenmerken van de bovenbouw.

Inhoud
De opleiding is onderverdeeld in vier periodes. Binnen deze periodes komen verschillende thema’s aan bod zoals de verschillende ontwikkelingsgebieden/ doorgaande leerlijnen specifiek gericht op het oudere kind, groepsdynamiek en groepsdruk, ontwikkeling van zelfregulerende vaardigheden door het oudere kind en nieuwe media.

Het programma wordt gekenmerkt door een inhoudelijke aansluiting tussen de verschillende programmaonderdelen gericht op het oudere kind. Zowel binnen als buiten het reguliere onderwijsaanbod, vindt een sterke theorie-praktijk koppeling plaats door stage, gastsprekers en schoolbezoeken.