Open Dag NTI NLP

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI NLP
Plaats
Limmen, Zoetermeer, Veldhoven
Beschrijving
NTI NLP is hèt instituut in persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie voor zowel zakelijk als persoonlijk succes

Opleiding

Opleiding
Open Dag NTI NLP
Omschrijving

Deze dag is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in effectieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 1994 geeft NTI NLP opleidingen, trainingen en workshops op dit gebied. De methodieken zijn: Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Systemisch Werken (SW) en Oplossingsgericht Werken (OGW). Op deze dag kun je in drie rondes van workshops kennismaken en ervaring opdoen met deze drie methodieken.

Programma
Vanaf 9.00 uur ben je van harte welkom. Het programma start om 9.30 uur. Einde van de dag is om 15.30 uur. Inschrijving is noodzakelijk en aantal deelnemers is beperkt. Het deelnemen aan het programma is gratis. We vragen alleen een bijdrage van vijftien euro voor de arrangementskosten (waaronder: koffie, thee, fruit en lunch).


Workshops

NLP
Het belang van goed communiceren

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een heldere en effectieve communicatiemethodiek. Het gaat over hoe onze zintuigen de prikkels van de buitenwereld opvangen, hoe ons zenuwstelsel deze informatie verder verwerkt en hoe dit zich uit via ons gedrag. Bewustwording van deze processen geeft je de mogelijkheid om jezelf meer te sturen. 

Systemisch Werken
De invloed van je familiesysteem op jouw functioneren

Ieder mens maakt deel uit van verschillende sociale systemen. Het eerste systeem is uiteraard je familie. De geschiedenis van je familie, met inbegrip van cultuur en religie, heeft invloed op wie je bent en hoe je functioneert. Uitdagingen, knelpunten of problemen, zowel privé als op het werk, vinden vaak hun oorsprong in die geschiedenis. Ben jij vrij om je eigen weg te gaan? De systemische benadering kan je helpen. Resultaat: meer in je kracht, meer greep op je leven, meer helderheid. 

Oplossingsgericht Werken
Focus op oplossingen creëert oplossingen

Oplossingsgericht Werken is een effectieve en praktische aanpak voor positieve verandering bij individuen, teams en organisaties. De krachtige resultaten verklaren de snelle groei van deze methodiek. Een kenmerkende uitspraak: ‘Als iets werkt, doe er meer van. Werkt het niet, doe iets anders.’ Deze manier van benaderen en begeleiden gaat ervan uit dat de hulpbronnen en vermogens om tot de oplossing te komen zich altijd in de mens of de organisatie zelf bevinden. De focus ligt op oplossingen in plaats van op problemen, op de toekomst in plaats van op het verleden en op wat goed gaat in plaats van op wat fout gaat.