Omgaan met faalangst en examenvrees op school

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Omgaan met faalangst en examenvrees op school
Omschrijving

Opleiding tot faalangst-/examenvreestrainer om leerlingen met faalangst/examenvrees te begeleiden in een 'training zelfvertrouwen'

Een vierdaagse training die vooral gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden als begeleider en het kunnen omgaan met groepsprocessen in het trainen van groepjes leerlingen met faalangst of stress voor examens. Deelnemers leren in deze training hoe deze leerlingen te diagnosticeren en ook hoe effectief en verantwoord een training te geven.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Begeleidersvaardigheden
* Het geven van ontspannings- en ademhalingsoefeningen
* Observeren, signaleren en diagnosticeren
* Gebruik van de RET (G-denken)
* Het werken met symbolen en andere ankers
* Begeleidingsprocessen in het werken aan zelfvertrouwen
* Praktische organisatie op school

Verschillende oefeningen uit trainingsprogramma's voor leerlingen worden met de deelnemers geoefend. Daarbij komt elke deelnemer aan bod om enkele onderdelen van het programma te leren begeleiden. Tevens wordt veel aandacht geschonken aan de eigen ervaringen van de deelnemers tijdens het doen van de oefeningen.

Voor wie: leerkrachten/mentoren met gesprekservaring die opgeleid willen worden tot faalangsttrainer in het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en bovenbouw basisonderwijs. Het is handig om met twee personen te komen, omdat deze training doorgaans op de scholen door twee trainers gegeven wordt.
Contacturen: 27 uur
SBU: 12 uur
Data: 21 januari, 30 januari, 7 februari en 17 februari 2014
Kosten per deelnemer: € 922,50 (Inclusief het 'Trainersboek Faalangst, Examenvrees & Sociale vaardigheden’)
Trainer: Herberd Prinsen