Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid

Organisatie
Share |

Organisatie
CPS Academie
Plaats
Amersfoort

Opleiding

Opleiding
Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid
Omschrijving

Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid op 10 september 2015

Duur: een dag van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor wie:
Bestuurders en schoolleiders uit het basisonderwijs, voortgezet en speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Ook interessant voor ouders en MR-leden die graag een betrokken schoolleider willen uitnodigen voor dit congres.

Inhoud: Tijdens het Nationaal Congres laten we u kennismaken met het ‘verborgen kapitaal’ van de school: de samenwerking met ouders. We rusten schoolleiders toe om regie te voeren op het expliciteren van ouderbetrokkenheid als één van de pijlers om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. U krijgt tools om de samenwerking met ouders in kaart te brengen en uw visie op deze samenwerking vorm te geven. U gaat naar huis met handvatten om de samenwerking voortdurend te meten en te verbeteren.

Plenaire lezing: Betsy Landers, president van de PTA (Parent Teacher Association) uit Amerika verzorgt een inspirerende lezing. Uitgeroepen door Memphis Women’s Magazine als één van de “50 Women Who Make a Difference" maakt zij al sinds 1989 deel uit van de PTA. Zij is sinds juni 2011 president van de PTA en zet zich in voor veiligheid van kinderen en het creëren van omgevingen waarin kinderen tot maximale bloei kunnen komen. Maar, zo zegt Landers, ouders en scholen die gezamenlijk opkomen voor alle leerlingen maken pas echt het verschil!

Peter de Vries, auteur van onder andere het ‘Handboek Ouders in de school’ neemt u mee in Ouderbetrokkenheid 3.0: van informatie zenden naar een constructieve samenwerking. Een mega-onderwijsvernieuwing gebaseerd op anders denken