Mentor van nu

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Mentor van nu
Omschrijving

Een training waar beginnende mentoren vaardigheden ontwikkelen vanuit verschillen visies en perspectieven, om zo de spil van de leerlingbegeleiding te worden.
Een driedaagse training die vooral gericht is op het persoonlijk functioneren van de nog niet zo ervaren docent


Elke mentor heeft vaardigheden en kennis om een goede mentor te zijn. Zeker nu de mentor de verbindende spil is in de leerlingbegeleiding. Deze training biedt mentoren een basispakket met theorie en daarbij horende (gespreks)vaardigheden om mentorleerlingen professioneel te kunnen begeleiden. Enkele voorbeelden: Wat is de beste manier om gesprekken te voeren met leerling en/of ouders? Hoe werk je aan groepsvorming in jouw mentorklas? Op welke manier signaleer je faalangstige mentorleerlingen? Hoe bespreek je jouw mentorklas in een leerlingbespreking? Welke taal en houding is passend bij al deze situaties? Inclusief het boek 'Mentor van nu'

Voor wie: zowel startende, als (enigszins)ervaren mentoren.
Data: 22 januari, 31 januari en 10 februari 2014
Contacturen: 18 uur
SBU: 6 uur
Kosten per deelnemer: € 690,- (Inclusief het boek 'Mentor van nu')
Trainer: Thitia Kremer