Meesterlijk Talent bouwt aan talent

Organisatie
Share |

Organisatie
Meesterlijk Talent
Plaats
Castricum
Beschrijving
Meesterlijk Talent biedt bouwstenen in het proces van talent- en teamontwikkeling in het onderwijs. Willen jullie talentontwikkeling een centrale plek geven in jullie onderwijs? LEES HIER wat de bouwstenen zijn van Meesterlijk Talent.

Opleiding

Opleiding
Meesterlijk Talent bouwt aan talent
Omschrijving
Zie je dat de kinderen in de klas veel meer kunnen dan ze laten zien? Zou je willen leren hoe je die talenten samen met de kinderen kunt ontdekken en inzetten? Volg dan de basistraining Meesterlijk Talent en bouw een leeromgeving met ruimte
voor talent.


KINDEREN EN TALENTEN

Elk kind heeft talenten. Lang niet alle kinderen zijn zich hier van bewust. Zo geven ze soms aan dat ze ‘nergens goed in zijn’. Kinderen hebben dus wat hulp nodig om hun eigen talenten te ontdekken. Met het ontdekken van hun eigen talent groeit hun zelfvertrouwen.
Ook kan het kind voor zichzelf betere keuzes maken: wat wil ik bereiken en wat heb ik daarvoor nodig? Het leren krijgt een doel, de motivatie komt dan van binnenuit. Wanneer kinderen ook de talenten van anderen leren zien, kunnen ze beter samenwerken en elkaar
meer leren waarderen.

Maar hoe ontdek, ontwikkel en benut je als leerkracht al die talenten?



BASISTRAINING MEESTERLIJK TALENT

Begint bij jou! Jij bent de ‘gangmaker’, de sleutel, om de talenten van de kinderen te (her)kennen, te ontdekken en samen mee aan de slag te gaan. .

Na de eendaagse basistraining Meesterlijk Talent

  • Heb je een handleiding van jezelf: wie ben ik als persoon, welke sterke punten heb ik van nature en wat kan ik verder ontwikkelen en inzetten in de klas.
  • Heb je een variatie van talent werkvormen, die je kunt toepassen in de klas om samen met de kinderen hun talenten in kaart te brengen en in te gaan zetten.
  • Kun je een leeromgeving bouwen, waar kinderen nog meer ontdekken, zelfvertrouwen krijgen, keuzes leren maken en nog betere leerresultaten kunnen behalen.

ALS JIJ ZOU WILLEN

• dat talentontwikkeling een centrale plek in het onderwijs verdient

• dat kinderen ondersteuning krijgen bij het ontdekken van hun talent

• dat kinderen ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken

• dat jij kinderen de ruimte kan bieden om het beste uit zichzelf en anderen te halen

• dat jullie samen veel plezier kunnen beleven



En ben je werkzaam als leraar, intern begeleider, ambulant begeleider, mentor, leerlingbegeleider, zorgcoördinator, teamleider of gedragsspecialist?

Zet dan de volgende stap en schrijf je in!

Dat kan via de site en dat kan ook door een email te sturen naar baukje@meesterlijktalent.nl Ik zie je graag!

Met sparkling groet,

Baukje