Masterprogramma Schoolleider

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Masterprogramma Schoolleider
Omschrijving
In het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs wordt steeds meer waarde gehecht aan onderzoeksmatig werken. Deze manier van werken is noodzakelijk om de leerprestaties op te schroeven en dat vraagt om professioneel onderwijskundig leiderschap.
Wilt u zich daarin (verder) bekwamen en binnen uw organisatie een rol vervullen om tot een duidelijke onderwijsverbetering te komen? Dan zult u veel profijt hebben van dit Masterprogramma. U verdiept zich in alle facetten van onderwijskundig leiderschap en
leert hoe u een wezenlijke invloed kunt uitoefenen op beleidsmatige beslissingen. Met het diploma 'Masterprogramma Schoolleider' van NCOI University of Applied Sciences in uw bezit geeft u uw carrière een flinke impuls.


Doelgroep

U bent een ambitieuze (toekomstige) schoolleider in het primair, voortgezet of middelbaar onderwijs en u wilt zich diepgaand ontwikkelen op het gebied van onderwijskundig leiderschap.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Doel en opzet

De opleiding is opgebouwd uit 4 Masterclasses. Aan de orde komen onder meer de meest actuele ontwikkelingen in het onderwijs, strategievorming en organisatiestructuur, humanresourcesmanagement en effectieve beleidsontwikkeling. De opleiding gaat uit van de
praktijk. Alles wat u leert, kunt u direct concreet in uw eigen werksituatie toepassen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstellingen

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op Masterniveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse Masteropleidingen van NCOI, waar deze gelijknamige Masterclasses ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd
vrijstelling. zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Online leeromgeving

NCOI maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.
Ook kunt u hier communiceren met uw docent en medestudenten.