Masterprogramma Onderwijsbeleid en Didactiek

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Masterprogramma Onderwijsbeleid en Didactiek
Omschrijving
Bent u een onderwijsprofessional en wilt u in een kort en intensief programma fundamentele kennis opdoen van onderwijskundige principes, onderwijsmanagement en onderwijsbeleid? Dan is dit Masterprogramma zeer geschikt voor u. Deze unieke opleiding
biedt u een uitstekende verdieping in didactiek, leerprocessen en onderwijsbeleid. Dankzij deze brede ontwikkeling bent u na afronding van deze opleiding zeer geschikt voor veel taken en rollen binnen het onderwijs en bedrijfsopleidingen. Vanuit dit programma
kunt u mogelijk doorstuderen naar de Master Onderwijskunde van NCOI University of Applied Sciences.


Doelgroep

U bent bestuurder of opleidings- en afdelingsmanager, u bent werkzaam binnen het primair of voortgezet onderwijs (ROC's, AOC's, vakinstellingen, kenniscentra en hogescholen) en u wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van onderwijsbeleid
en didactiek. Ook wanneer u leidinggevende of beleidsmaker in een bovenschools bestuurlijke organisatie bent, is deze opleiding een uitstekende investering.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is echter zeer aan te raden dat u beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring als manager of coƶrdinator in een onderwijscontext.

Doel en opzet

In dit actuele en praktijkgerichte Masterprogramma gaat u direct naar de kern van onderwijsbeleid en didactiek. De opleiding is opgebouwd uit 4 Masterclasses. In deze Masterclasses combineert u inzichten op het gebied van onderwijskunde, didactiek en leerprocessen.
Daarbij ontwikkelt u diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van opleidingsbeleidsvorming. U gaat praktijkgericht aan de slag met diverse onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs, didactische werkvormen en effectief leren.
Met al deze kennis op zak groeit u in korte tijd uit tot een breed ontwikkelde professional die succesvol inzetbaar is in tal van rollen in de constant veranderende wereld van onderwijs. U rondt iedere Masterclass af met een opdracht die betrekking heeft op
uw eigen onderwijsorganisatie. De uitkomsten zijn direct toepasbaar in uw eigen werkomgeving. Zo maakt u constant de verbinding tussen theorie en praktijk. De opleiding wordt verzorgd door docenten uit de onderwijspraktijk. Zij zorgen iedere bijeenkomst voor
een inspirerende discussie over theorieƫn en modellen en bewaken de praktische bruikbaarheid van alles wat u leert. Zij zijn voor u de ideale sparringpartner.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.