Masterprogramma Onderwijs en Innovatie

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Masterprogramma Onderwijs en Innovatie
Omschrijving
In dit Masterprogramma volgt u 2 Masterclasses waarin u actuele kennis ontwikkelt over vernieuwende beleidsvoering in het onderwijs. Zo kunt u als manager in het onderwijs met goed gevolg sturing geven aan uw onderwijsorganisatie. Tijdens de opleiding
wordt u begeleid door ervaren managementtrainers uit het onderwijs. Het diploma van dit Masterprogramma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de NVAO-geaccrediteerde Master of Business Administration (MBA), de Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)
of de Master Onderwijskunde van NCOI University of Applied Sciences.


Doelgroep

U bent hoger opgeleid en u wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van innovatie en onderwijs. U bent bestuurder of opleidings- en afdelingsmanager en u bent werkzaam binnen het primair of voortgezet onderwijs (ROC, AOC, vakinstellingen
en kenniscentra). Voor leidinggevenden en beleidsmakers in bovenschools bestuurlijke organisaties is deze opleiding een uitstekende investering.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Doel en opzet

In dit actuele praktijkgerichte programma gaat u op intensieve wijze in op de kern van vernieuwing en innovatie in het onderwijs. De opleiding is opgebouwd uit 2 Masterclasses. U rondt iedere Masterclass af met een opdracht die betrekking heeft op uw eigen
onderwijsorganisatie en waarvan de uitkomsten direct toepasbaar zijn. Zo maakt u constant de verbinding tussen theorie en praktijk. De opleiding wordt verzorgd door docenten uit de onderwijs- en managementpraktijk. Zij verzorgen iedere bijeenkomst voor u een
inspirerende discussie over theorie├źn en modellen. Ook bewaken zij de praktische bruikbaarheid van alles wat u leert. U combineert inzichten op de specifieke gebieden van onderwijsmanagement, -vernieuwing en -innovatie.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.