Masterprog. Man. van Onderwijs en Verandering

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Masterprog. Man. van Onderwijs en Verandering
Omschrijving
Het onderwijs ontwikkelt zich razendsnel. Schoolboeken maken plaats voor tablets, nieuwe leermethoden worden ingevoerd en er ontstaan andere werkvormen. Dat vraagt om een omslag in het schoolbeleid. Wilt u daar als manager in het onderwijs slagvaardig
en constructief op kunnen inspelen? Dan is dit Masterprogramma zeer interessant voor u. U verdiept zich in de vernieuwingen en veranderingen in het onderwijs en u leert hoe u de vertaalslag maakt naar een gedegen organisatie en een duidelijke koers. Daarbij
wordt u begeleid door topdocenten uit de praktijk van het onderwijsmanagement. Dat zult u als heel inspirerend ervaren.


Doelgroep

U bent hoger opgeleid en u wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van verandermanagement in het onderwijs.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Doel en opzet

De opleiding is opgebouwd uit 3 Masterclasses. Aan de orde komen onder andere het Nederlandse onderwijsbestel, moderne vormen van besturing, het effectief inrichten en organiseren van beleid, de meest actuele ontwikkelingen in het onderwijs, strategievorming
en verandermanagement. De opleiding gaat uit van de praktijk. Alles wat u leert, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen. Dat maakt dit Masterprogramma extra aantrekkelijk.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstellingen

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op Masterniveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse Masteropleidingen van NCOI, waar deze Masterclasses ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.