Lerarenopleiding Wiskunde

Hulp nodig bij je studiekeuze? Bezoek dan een Open Dag of Open Avond bij de HAN! www.han.nl/opendag

HAN Arnhem: 19 april (deeltijd), 1 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 
HAN Nijmegen: 20 april (deeltijd), 8 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Plaats
Nijmegen
Beschrijving
Ruimte voor kwaliteit: dat is de kracht van de HAN. Met 65 bacheloropleidingen en 21 masteropleidingen krijgen studenten,  volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien. De HAN geeft je de ruimte, maak er gebruik van!

Breed aanbod
De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen.
  • 31.817 HAN-studenten
  • 65 bacheloropleidingen
  • 12 masteropleidingen
  • Studenttevredenheid 7,3
Bron: HAN Jaarverslag 2014

De kwaliteit van het onderwijs bij de HAN blijft stijgen: bij de accreditaties zijn er steeds meer opleidingen die een ‘goed’ scoren op één of meer standaarden. Daarnaast is er een goede studenttevredenheid (een stabiele 7,3), waarmee de HAN in Elsevier opnieuw als de beste grote hogeschool uit de bus kwam!
 

Opleiding

Opleiding
Lerarenopleiding Wiskunde
Omschrijving

Vind jij wiskunde een uitdaging? En lijkt het je geweldig om leerlingen te laten delen in je plezier? Dat ze zeggen: "Ik snap het, dankzij jou!". Dan is de lerarenopleiding wiskunde dé opleiding voor jou!

Je komt bekende zaken tegen, maar nu ga je dieper op de materie in met vragen als: waarom? Hoe zit dat precies? Hoe weet ik dat zeker enzovoorts. Uiteraard besteed je ook aandacht aan het beroep van leraar. In het eerste jaar ga je meteen op oriëntatiestage en ervaar je hoe veelzijdig en afwisselend het beroep van leraar is. Als leraar wiskunde leer je ‘jouw’ leerlingen dat wiskunde in heel veel beroepen nodig is. Gebruik van computer en internet zijn hierbij zeer belangrijk.

Op de lerarenopleiding wiskunde van de HAN helpen we je de leraar te worden die jij wilt zijn. Deskundige docenten geven je inzicht in theorie. Die pas je meteen toe in de praktijk op je stageschool. Natuurlijk onder begeleiding van je mentor en stagebegeleider. We stellen behoorlijk wat eisen aan je, maar laten je ook vrij om jouw leerweg te volgen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De tweedegraads lerarenopleiding wiskunde wordt bij de HAN in Voltijd en Deeltijd aangeboden.

Heb je je bachelordiploma gehaald en ben je als leraar aan het werk? Zin om in de bovenbouw les te gaan geven en je eerstegraads bevoegdheid te halen? Je kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen en je lessen te vernieuwen? Start bij de HAN in deeltijd met de Master Leraar Wiskunde (www.han.nl/master-leraar-wiskunde ).