Lerarenopleiding Scheikunde

Hulp nodig bij je studiekeuze? Bezoek dan een Open Dag of Open Avond bij de HAN! www.han.nl/opendag

HAN Arnhem: 19 april (deeltijd), 1 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 
HAN Nijmegen: 20 april (deeltijd), 8 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Plaats
Nijmegen
Beschrijving
Ruimte voor kwaliteit: dat is de kracht van de HAN. Met 65 bacheloropleidingen en 21 masteropleidingen krijgen studenten,  volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien. De HAN geeft je de ruimte, maak er gebruik van!

Breed aanbod
De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen.
  • 31.817 HAN-studenten
  • 65 bacheloropleidingen
  • 12 masteropleidingen
  • Studenttevredenheid 7,3
Bron: HAN Jaarverslag 2014

De kwaliteit van het onderwijs bij de HAN blijft stijgen: bij de accreditaties zijn er steeds meer opleidingen die een ‘goed’ scoren op één of meer standaarden. Daarnaast is er een goede studenttevredenheid (een stabiele 7,3), waarmee de HAN in Elsevier opnieuw als de beste grote hogeschool uit de bus kwam!
 

Opleiding

Opleiding
Lerarenopleiding Scheikunde
Omschrijving

Heb jij je altijd afgevraagd wat chloor zo gevaarlijk maakt en waarom water op olie blijft drijven? Lijkt het je daarnaast geweldig om deze kennis op jongeren over te brengen? Dan is de lerarenopleiding scheikunde dé opleiding voor jou!

Scheikunde bevat elementen van onderzoeken, analyseren en uitvinden. Binnen het vak scheikunde zijn leerlingen onderzoekend bezig. Ze ontdekken zelf hoe processen werken. Als je in het mbo- en het beroeps- en volwassenenonderwijs les gaat geven mag je ook lesgeven in het vak natuurkunde. Om je ook hier goed op voor te bereiden krijg je in je studie modulen Basis Natuurkunde. Verder zijn Scheikunde en Wiskunde ook in andere modulen opgenomen.

Op de lerarenopleiding scheikunde van de HAN helpen we je de leraar te worden die jij wilt zijn. Deskundige docenten geven je inzicht in theorie. Die pas je meteen toe in de praktijk op je stageschool. Natuurlijk onder begeleiding van je mentor en stagebegeleider. We stellen behoorlijk wat eisen aan je, maar laten je ook vrij om jouw leerweg te volgen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De tweedegraads lerarenopleiding scheikunde wordt bij de HAN alleen in Voltijd aangeboden.