Lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo in Utrecht)

Kijk op www.marnixacademie.nl

Organisatie
Share |

Organisatie
Marnix Academie
Plaats
Utrecht
Beschrijving

Krijg jij energie van kinderen? Wil jij ze graag leren rekenen, schrijven, tekenen en uitleggen waarom olie op water drijft en pinguïns niet kunnen vliegen? Wil jij een leraar worden die bijdraagt aan goed onderwijs voor elk individuele kind? Dan wil jij Marnix! En dan willen wij jou!

Op de Marnix Academie kun je kiezen uit de volgende opleidingen:

  • Pabo voltijd
  • Academische pabo
  • Pabo deeltijd verkort
  • Pabo deeltijd vierjarig

De Marnix Academie is een open christelijke hogeschool, gespecialiseerd in het basisonderwijs, waar iedereen welkom is. Als hogeschool zijn we klein, maar als pabo juist groot. Binnen ons gebouw draait alles om het onderwijs. Onze studenten zijn niet alleen enthousiast over de sfeer op de academie, maar ook over de kwaliteit van de opleiding.

Opleiding

Opleiding
Lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo in Utrecht)
Omschrijving

Krijg jij energie van kinderen? Wil jij ze graag leren rekenen, schrijven en uitleggen waarom olie op water drijft en pinguïns niet kunnen vliegen?
 
Het is duidelijk: er schuilt een leraar in jou!
 
De Marnix Academie is een lerarenopleiding voor het basisonderwijs. De lerarenopleiding is veelomvattend. Je bent zowel intellectueel, creatief en theoretisch als praktisch bezig.  Op de Marnix Academie leer je niet alleen lesgeven in allerlei vakken, maar ook hoe je elk kind het beste onderwijs biedt.

Op de Marnix Academie kun je kiezen uit de volgende opleidingen:

  • Pabo voltijd
  • Pabo voltijd academische variant
  • Pabo deeltijd driejarig

Voltijd
We bieden een voltijdopleiding, die staat voor vier boeiende, leerzame jaren. De eerste twee jaren bestudeer je de vakken en leer je alles wat je over basisschoolleerlingen moet weten. De laatste twee jaren kies je een richting die je het leukste vind. Wil je werken met kleuters? of juist met tieners? Alles mag! Je kunt ook de academische variant van Voltijd kiezen, waarna je kunt doorstromen naar het WO.

Deeltijd
Bij deeltijd curriculum wordt de basis gevormd door een driejarige deeltijdopleiding van 180 EC. Je bent toelaatbaar met een afgeronde hbo bachelor- of wo bachelor-opleiding. Op basis van deze afgeronde opleiding kun je vrijstellingen aanvragen waardoor het mogelijk wordt om de opleiding in twee tot tweeënhalf jaar te doorlopen.
  
Stage
Bij beide opleidingen speelt lesgeven in de praktijk een belangrijke rol. Het daadwerkelijke lesgeven leer je tenslotte in de echte wereld. Daarom loop je direct in het eerste jaar één dag stage (afgewisseld met een aantal volle weken). Bij de Academische lerarenopleiding loop je in het eerste studiejaar zelfs al twee dagen stage.
 
Waarom Marnix?
De Marnix Academie biedt een ongedwongen en informele sfeer. Docenten benaderen je persoonlijk en je bent zeker geen nummertje. Alle studenten die bij ons studeren hebben een verschillende achtergrond en levensovertuiging. Maar één ding komt overeen, zij willen allemaal leraar in het basisonderwijs worden.

Bij de Marnix Academie ontvang je je diploma christelijk basisonderwijs, wat betekent dat je les mag geven op alle christelijke én openbare scholen. Marnix Academie zit in Utrecht, een gezellige studentenstad met veel faciliteiten en mogelijkheden. 
 
Open dagen
Kom naar een van onze open dagen en bekijk of jij zelf ook Marnix wilt! Kijk op de website www.marnixacademie.nl/opendag voor de actuele data.
 
Vogelsanglaan 1
3571 ZM Utrecht
(030) 275 34 00
www.marnixacademie.nl