Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Hulp nodig bij je studiekeuze? Bezoek dan een Open Dag of Open Avond bij de HAN! www.han.nl/opendag

HAN Arnhem: 19 april (deeltijd), 1 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 
HAN Nijmegen: 20 april (deeltijd), 8 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Plaats
Nijmegen
Beschrijving
Ruimte voor kwaliteit: dat is de kracht van de HAN. Met 65 bacheloropleidingen en 21 masteropleidingen krijgen studenten,  volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien. De HAN geeft je de ruimte, maak er gebruik van!

Breed aanbod
De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen.
  • 31.817 HAN-studenten
  • 65 bacheloropleidingen
  • 12 masteropleidingen
  • Studenttevredenheid 7,3
Bron: HAN Jaarverslag 2014

De kwaliteit van het onderwijs bij de HAN blijft stijgen: bij de accreditaties zijn er steeds meer opleidingen die een ‘goed’ scoren op één of meer standaarden. Daarnaast is er een goede studenttevredenheid (een stabiele 7,3), waarmee de HAN in Elsevier opnieuw als de beste grote hogeschool uit de bus kwam!
 

Opleiding

Opleiding
Lerarenopleiding Aardrijkskunde
Omschrijving

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe gebieden, verre landen, welke mensen daar leven, hoe zij leven en welke invloed dit heeft op het milieu? Voel je je daarnaast maatschappelijk betrokken en zou je graag leraar willen worden? Dan is de lerarenopleiding aardrijkskunde dé opleiding voor jou!

Aardrijkskunde is een veelzijdige studiekeuze voor wie de wereld wil kennen. Of voor wie bezorgd is om het milieu en wil dat mensen meer begrip hebben voor elkaar en voor hun omgeving. Je krijgt bij de opleiding inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling van gebieden en natuurlijke processen, denk aan de bodemgesteldheid, het weer en klimaten. Maar ook in sociale en economische verhoudingen en de gevolgen voor het milieu.

Op de lerarenopleiding aardrijkskunde van de HAN helpen we je de leraar te worden die jij wilt zijn. Deskundige docenten geven je inzicht in theorie. Die pas je meteen toe in de praktijk op je stageschool. Natuurlijk onder begeleiding van je mentor en stagebegeleider. We stellen behoorlijk wat eisen aan je, maar laten je ook vrij om jouw leerweg te volgen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De tweedegraads lerarenopleiding aardrijkskunde wordt bij de HAN alleen in Voltijd aangeboden.