Kort HBO-programma Psychologie en gezondheid

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
Kort HBO-programma Psychologie en gezondheid
Omschrijving

Kort en praktijkgericht studeren met het Kort HBO-programma Psychologie en gezondheid!
Bij het begrip psychologie denken mensen vaak aan gezondheid, ziekte en alle psychologische problemen die daarbij komen kijken. In dit werkveld zijn veel verschillende instellingen actief, denk bijvoorbeeld aan psychiatrische ziekenhuizen, bureaus voor jeugdzorg of medische kinderdagverblijven. In het korte HBO-programma Psychologie en gezondheid wordt onder andere aandacht besteed aan het stellen van diagnoses, het geven van mondeling en schriftelijk advies en begeleiding van individuele of groepen cliƫnten. Wil jij hier meer over leren? Schrijf je direct in!

Waarom dit korte HBO-programma?
Het korte HBO-programma Psychologie en gezondheid is uitermate geschikt voor mensen die zich specifiek in het vakgebied Psychologie willen verdiepen. Wat doe je als iemand psychologische hulp nodig heeft? Weet jij hoe je dat aan moet pakken? Deze minor gaat daar dieper op in. Je kunt deze opleiding binnen een half jaar afronden. Als je het korte HBO-programma met goed gevolg afrondt, ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Inhoud van het korte HBO-programma Psychologie en gezondheid
Het kort HBO-programma Psychologie en Gezondheid richt zich op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg. Je verdiept je in verschillende interventies die het welzijn van mensen bevorderen en lichte psychische problematiek verhelpen. Het kan hierbij gaan om individuele problematiek an sich, als ook de bijdrage die de sociale context daaraan levert. Het kort HBO-programma Psychologie en gezondheid bestaat uit zes modules: Biopsychologie, Systeemgericht werken, Gerontologie, Behandelmethoden, Praktijktraining Psychologisch Adviseren en de Beroepsopdracht Psychologie en Gezondheid