Kort HBO-programma Mediation

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
Kort HBO-programma Mediation
Omschrijving

Mediator worden? Volg het korte HBO-programma Mediation in een half jaar!
Wil je als mediator aan de slag? Dat kan met dit korte HBO-programma! Inmiddels is mediation ingeburgerd door de afwikkeling van een grote diversiteit aan conflicten. Het wordt steeds vaker ingezet als alternatief voor een rechtszaak, zoals in arbeidsrelaties, conflicten tussen overheid en burger/bedrijf, maar ook conflicten tussen ondernemingen. Behalve dat de rechtspraak en juridische loketten conflictpartijen kunnen uitnodigen tot mediation, maken ook publieke en private instellingen en bedrijven in toenemende mate gebruik van mediation voor de afwikkeling van interne en externe conflicten.
Je kunt na afloop van dit traject aan de slag als jurist, adviseur, manager, personeelsfunctionaris, juridisch hulpverlener of conflict mediator. Iets voor jou? Schrijf je direct in!

Inhoud van het korte HBO-programma Mediation
Het programma bestaat uit vier modules:

  • Conflictkunde
  • Verwijzen naar mediation
  • Conflictmanagement
  • Mediation en arbeidsconflicten

Je sluit het korte HBO-programma Mediation af met een praktijkgerichte beroepsopdracht. Hierbij wordt teruggegrepen op de theorie uit de genoemde modules.