Kort HBO-prog. Jeugd- en ontwikkelingspsychologie

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
Kort HBO-prog. Jeugd- en ontwikkelingspsychologie
Omschrijving

Volg het korte HBO-programma Jeugd- en ontwikkelingspsychologie in een half jaar!
Het onderwijs en de opvoeding van jeugdigen vereist een andere aanpak dan de aanpak bij volwassenen. Kinder- en jeugdpsychologen houden zich onder andere bezig met diagnostisch onderzoek en het opstellen van zorg- en behandelplannen. Een ander belangrijk onderdeel is het behandelen van kinderen met psychosociale problemen (gedragsproblemen, leerproblemen en emotionele problemen). Vaak is begeleiding van de ouders ook aan de orde. Tijdens het korte HBO-programma Jeugd- en ontwikkelingspsychologie ontwikkel je educatieve programma’s en trainingen om ervoor te zorgen dat kinderen optimaal worden opgevoed. Past deze materie bij jou? Schrijf je direct in!

Inhoud van het korte HBO-programma Jeugd- en ontwikkelingspsychologie
Het kort HBO-programma Jeugd- en Ontwikkelingspsychologie richt zich op de problematiek die specifiek bij kinderen en jongeren aan bod komt. De minor richt zich op de normale ontwikkeling, maar ook op  afwijkingen in de ontwikkeling. Hiervoor zijn verschillende interventies nodig, waarvan er een fors aantal in deze minor worden behandeld. Het kort HBO-programma Jeugd- en Ontwikkelingspsychologie bestaat uit zes modules: Sociale ontwikkeling van het Kind, Ontwikkelingspsychopathologie, Opvoedingsondersteuning, Onderwijspsychologie, Praktijktraining Gespreksvoering met Kinderen en de Beroepsopdracht Jeugd- en Ontwikkelingspsychologie.