Kind van 4 ouders

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Kind van 4 ouders
Omschrijving

Elke school krijgt of heeft er weleens mee te maken gehad, een adoptiekind in de groep. Met de meesten van hen gaat het goed op school, bij sommige gaat het niet zo vanzelf. Dit kan te maken hebben met hun moeizame en ingewikkelde levensstart.

Met deze drie-daagse training krijg je inzicht en achtergrondinformatie in de wereld van adoptie. Wat doet dit met een leerling, hoe kunnen we hen daarin ondersteunen en begeleiden vanuit de adoptiedriehoek. Drie zijden, onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:    
De adoptiedriehoek    
Identiteit    
Het rouw- en verliesproces    
Adoptie en puberteit    
Loyaliteiten    
Werken met materialen ter verduidelijking en verdieping in een gesprek    
Signaleren en verwijzen

Voor wie: Leerkrachten/docenten, IB-ers en leerlingbegeleiders en iedereen die hier inhoudelijk meer over te weten wil komen. Ook voor mensen die met pleegkinderen werken.
Data: 13 maart, 24 maart en 1 april 2014
Contacturen: 18 uur
SBU: 6 uur
Kosten per deelnemer: € 615,- (Inclusief het boek 'Kind van 4 ouders’)
Trainer: Thitia Kremer