Instructeur in het (V)MBO Onderwijs

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
Instructeur in het (V)MBO Onderwijs
Omschrijving
Wilt u in een kort praktijkgericht programma de didactische vaardigheden ontwikkelen die in het (V)MBO-onderwijs van belang zijn? Dan is dit programma echt iets voor u. U gaat namelijk aan de slag met de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn
om succesvol klassenmanagement uit te voeren en daarnaast didactisch goed voor de dag te komen. Zo wordt u perfect voorbereid op het werk als instructeur in het (V)MBO. De praktijkgerichte aanpak van NCOI maakt dat u direct succesvoller wordt.


Doelgroep

U werkt als instructeur of wilt als instructeur werken in het (V)MBO-onderwijs en u wilt uw didactische vaardigheden, specifiek voor deze groep scholieren, verder ontwikkelen.

Vooropleiding

U heeft MBO-4 werk- en denkniveau. U heeft een baan of loopt stage in het beroepsonderwijs als instructeur aan een VMBO- of MBO-instelling.

Doel en opzet

In deze opleiding gaat u aan de slag met het ontwikkelen van uw kwaliteiten op het gebied van klassenmanagement en didactiek. U richt zich tijdens dit programma daarbij op de doelgroep van (V)MBO-scholieren. U gaat praktisch oefenen met diverse werkvormen en
zult zelf merken wat het effect is voor uw leerlingen. Daarnaast leert u hoe u dynamieken in groepen het best kunt aangaan, om zo tot een perfecte leeromgeving voor de scholier te komen. Tijdens de opleiding wordt u begeleid door zeer ervaren docenten die
zelf werkzaam zijn en ervaring hebben binnen het onderwijs.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Bent u niet werkzaam in het beroepsonderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie
heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.