Hoe verder als een gesprek stokt

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Lunteren
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Hoe verder als een gesprek stokt
Omschrijving

Een training waar veel wordt geoefend met allerlei materialen om tijdens gesprekken in contact te komen én te blijven met (introverte) pubers en volwassenen Een training van vijf dagdelen, die vooral gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden als begeleider van leerlingen waar communicatie niet vanzelfsprekend is. Door middel van poppetjes, foto's, gevoelswaardenkaarten, tekeningen, zinaanvullijst en 'eigenwijsjes' kom je gemakkelijker in gesprek en worden patronen en complexe systemen beter en sneller zichtbaar. Dit leidt meestal tot een werkelijke ontmoeting en dialoog. Naast verbale taal ontwikkelt zich zo een andere taal.

Deze training is geschikt voor het begeleiden van leerlingen van alle niveaus en in het bijzonder uit het PRO en het LWOO.

Voor wie: Voor iedereen die op een andere, creatieve manier wil leren communiceren met pubers en communiceren lastig vinden. Kennis van de contextuele benadering verdient aanbeveling.
Contacturen: 15 uur
SBU: 3 uur
Data: 27 en 28 februari 2014 met overnachting
Kosten per deelnemer: € 665,- (Inclusief artikel: 'Een taal erbij')
Trainer: Herberd Prinsen