HBO-oriëntatietraject Pedagogiek

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-oriëntatietraject Pedagogiek
Omschrijving

Start nu met het HBO-oriëntatietraject Pedagogiek
Lijkt het je interessant om opvoedvraagstukken op te lossen? Dan past het HBO-oriëntatietraject Pedagogiek echt bij je! Het HBO-oriëntatietraject Pedagogiek is een breed oriëntatietraject, waarbij je binnen 6 maanden een certificaat kunt behalen. Gedurende deze opleiding ga je aan de slag met de ontwikkeling van het kind en methodisch werken. Er worden onderwerp behandeld als integraal werken, zorg, welzijn en onderwijs.

Hogeschool NTI als beste beoordeeld door Onderwijsinspectie
Hogeschool NTI heeft van de Onderwijs-inspectie een goed rapport gekregen in het kader van een recent onderzoek naar Hbo-deeltijdopleidingen. In dit rapport zijn de procedures rond voorlichting, toelating en vrijstellingen onderzocht, evenals de studielast en examinering. Hogeschool NTI is de enige deeltijdopleider die geen enkele onvoldoende heeft gekregen, in tegenstelling tot andere grote opleiders.

De opleiding staat in het teken van opvoedingsdeskundigheid
Het HBO-oriëntatietraject Pedagogiek staat volledig in het teken van opvoedingsdeskundigheid en bevat een opdracht, een verplichte praktijktraining en de volgende theoriemodules:

  • De module Studie- & Beroepen Oriëntatie staat in het teken van kennis making met studenten, de mentor, het beroepsprofiel en het onderwijsconcept. Tevens komen leerstijlen van Kolb en timemanagement aan bod. 
  • De module Inleiding in de pedagogiek gaat dieper in op de verschillende opvattingen, stromingen en theorieën omtrent opvoeden en opvoedkunde. 
  • De module Inleiding in de psychologie en sociologie heeft als doel inzicht te verschaffen in de belangrijkste begrippen en theorieën van de (sociale) psychologie en sociologie. 
  • De module Werkveldverkenning omschrijft verschillende werkvelden en functies van een HBO-pedagoog. In de module Ontwikkelingspsychologie wordt de ontwikkeling van het kind beschreven. Het gaat hierbij voornamelijk om de eerste kennismaking met het vak.