HBO-module Rationele Effectiviteitstraining

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Rationele Effectiviteitstraining
Omschrijving

Irrationele gedachten omzetten naar rationele gedachten met de HBO-module Rationele Effectiviteitstraining
Wil je ongewenst gedrag van jezelf ombuigen naar effectief gedrag? Dan is de HBO-module Rationele Effectiviteitstraining (RET) wat je zoekt.

Leer situaties op een andere manier benaderen
Ongewenst gedrag en emoties van jezelf kunnen ertoe leiden dat je situaties ervaart als problematisch. Dit kost energie en levert irritaties op. Door deze situaties op een andere manier te benaderen kun je ervoor zorgen dat je de situaties niet ervaart als een probleem

De inhoud van de Rationele Effectiviteitstraining
In de HBO-module Retaionele Effectiviteitstraining leer je vervelende situaties op een andere manier bekijken, waardoor je er een andere betekenis aan geeft. De betekenis zorgt ervoor dat je je gespannen voelt of juist kunt ontspannen. Ook de emotie die je hierbij ervaart kan boos of juist blij zijn, of bang of bedroefd.

Het onderscheid binnen de module
Door de manier waarop je een situatie of gebeurtenis waarneemt, kan deze een emotionele lading krijgen. Het onderscheid dat gemaakt wordt is als volgt:

  • Waarneming;
  • Interpretatie;
  • Evaluatie.