HBO-module Persoonlijkheidsleer

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Persoonlijkheidsleer
Omschrijving

Maak kennis met de HBO-module Persoonlijkheidsleer
De unieke, relatief bestendige aspecten van iemands karakter vormen zijn persoonlijkheid. Ze beïnvloeden zijn gedrag in verschillende situaties. De verschillende theorieën over persoonlijkheid staan centraal in de HBO-module Persoonlijkheidsleer. Persoonlijkheidsleer is een onderdeel van de erkende HBO-opleiding Toegepaste Psychologie en is ook als aparte HBO-module te volgen.

Inhoud van de HBO-module Persoonlijkheidsleer
Toepassingen van persoonlijkheidsleer vind je in de dagelijkse praktijk terug in allerhande settings. Bij het selecteren van sollicitanten, het stellen van een diagnose en in bijvoorbeeld de loopbaanbegeleiding. De kans is daarom groot dat je in je baan als HBO-psycholoog geregeld met onderwerpen uit de persoonlijkheidsleer te maken krijgt. Dat maakt van Persoonlijkheidsleer een belangrijke HBO-module.

Verschillende theorieën
Tijdens de HBO-module Persoonlijkheidsleer komen verschillende theorieën over persoonlijkheidsleer aan bod, zoals:

  • De psychoanalytische benaderingen van Sigmund Freud en Carl Jung
  • De humanistische benadering van Abraham Maslow
  • De sociale leertheorie van Albert Bandura

Ook het tegenwoordig veel gebruikte Five Factor Model van persoonlijkheid van McCrae en Costa komt in deze HBO-module aan bod. Veel van deze theorieën ontleden de persoonlijkheid in verschillende onderdelen of eigenschappen. Zo onderscheidt Freud het Id, Ego en Superego, Jung 8 persoonlijkheidstypes, en Cattell 16 persoonlijkheidseigenschappen. Daarnaast leer je in deze HBO-module de methodes en testinstrumenten waarmee persoonlijkheid kan worden gemeten, zoals de droomanalyse, het interview en diverse persoonlijkheidsvragenlijsten.
In deze HBO-module gebruik je het boek Psychologie van de persoonlijkheid’ van Jens Asendorpf.