HBO-module Ontwikkelingspsychologie

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Ontwikkelingspsychologie
Omschrijving

Leer meer over de psychologische ontwikkeling met de HBO-module Ontwikkelingspsychologie!
Wil je meer weten over de psychologische ontwikkeling van het kind, van de prenatale fase tot en met de adolescentie? Dan is de HBO-module Ontwikkelingspsychologie van Hogeschool NTI iets voor jou!

Waarom de HBO-module Ontwikkelingspsychologie?
Mis je in je werk of je dagelijks leven kennis over de psychologische ontwikkeling van kinderen? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Ontwikkelingspsychologie als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Toegepaste Psychologie van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud HBO-module Ontwikkelingspsychologie
In de HBO-module Ontwikkelingspychologie maak je kennis met het vakgebied, waarin vooral de normale ontwikkeling van het kind (in tegenstelling tot de afwijkende) centraal staat. Ontwikkelingspsychologische theorieën brengen niet alleen lijn aan in de ontwikkeling van het kind, maar zorgen ook voor het begrippenkader waarmee de ontwikkelingspsycholoog dagelijks werkt. Denk aan termen zoals ‘hechting’, ‘koppigheid’, ‘objectpermanentie’, ‘Intelligentie Quotiënt’ en ‘conditionering’. In de HBO-module Ontwikkelingspsychologie besteden we ook aandacht aan het eeuwenoude debat over de invloed van ‘nature’ en ‘nurture’. Wat is bepalend voor de ontwikkeling van het kind: diens genetisch materiaal, de leefomgeving waarin het kind opgroeit of beide?
Voor deze HBO-module gebruik je het boek ‘De ontwikkeling van het kind’ van Verhulst