HBO-module Multiproblematiek

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Multiproblematiek
Omschrijving

De HBO-module Multiproblematiek biedt inzicht in problemen
Bij mensen die te maken hebben met multiproblematiek zijn zaken als schulden, verslaving, vervuiling en sociaal isolement vaak kenmerkend. Deze mensen hebben hulp nodig gezien hun overwegend meervoudige, complexe, ernstige en langdurige (psychische en/ of verslavings) problemen.

Waarom de HBO-module Multiproblematiek?
Mis je in je werk of je dagelijks leven kennis over hulpverlening aan mensen met multiproblematiek? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen? Volg dan de HBO-module Multiproblematie als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Multiproblematiek
Deze module biedt inzicht in de problemen die kunnen ontstaan in verschillende leefgebieden en beschikbare methoden om de zelfredzaamheid van cliƫnten te kunnen bevorderen. Er is aandacht voor tijdige signalering van problemen, voor de juridische aspecten die een rol spelen, voor preventie en uiteraard ook voor de hulpverlening aan individuen en/of gezinnen met multiproblematiek. Nadat je deze module hebt afgerond, ben je in staat multiproblematiek te herkennen en cliƫnten naar de juiste instantie door te verwijzen.