HBO-module Mediation

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Mediation
Omschrijving

Maak kennis met de diverse aspecten van mediation in de HBO-module Mediation!
Wil je verschillende mediationvaardigheden en -technieken leren en vertrouwd raken met het herkennen van situaties die in aanmerking komen voor mediation? Dan is de HBO-module Mediation van Hogeschool NTI ideaal voor jou!

Waarom de HBO-module Mediation?
Mis je in je werk kennis van geschiloplossing? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Mediation als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Rechten van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Mediation
In de module Mediation maak je kennis met de diverse aspecten van mediation. Je oefent verschillende mediationvaardigheden en technieken en raakt vertrouwd met het herkennen van situaties die in aanmerking komen voor mediation. Bij deze module zit een praktijktraining inbegrepen. Tijdens de praktijktraining word je geconfronteerd met verschillende cases waarin je de mediationvaardigheden moet toepassen.

Mediation wordt steeds belangrijker
Mediation speelt een steeds grotere rol bij geschillenbeslechting. Ook neemt mediation een steeds belangrijkere plaats in binnen het rechtsbestel. Het juridische loket en de verschillende rechterlijke colleges worden door het ministerie van Justitie gestimuleerd om ter beslechting van geschillen vaker naar mediation te verwijzen. De HBO-jurist kan in het mediationproces verschillende rollen vervullen: als doorverwijzer, als (juridisch) adviseur, als vertegenwoordiger en ook als mediator. Het is daarom van belang dat je het principe van mediation kent en bekend bent met het mediationproces; dat je situaties die in aanmerking komen voor mediation herkent en partijen kunt doorverwijzen en in het mediationproces kunt ondersteunen; dat je juridische documenten kunt toetsen en deze ook zelf kunt opstellen.