HBO-module Klinische Psychologie

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Klinische Psychologie
Omschrijving

Leer alles over afwijkend gedrag met de HBO-module Klinische psychologie!
Wil je meer weten over psychische stoornissen, zoals depressie, schizofrenie, autisme, dementie, en paniekstoornissen? Dan is de HBO-module Klinische psychologie van Hogeschool NTI iets voor jou!

Waarom de HBO-module Klinische psychologie?
Mis je in je werk of je dagelijks leven kennis over psychische stoornissen? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Klinische psychologie als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Toegepaste Psychologie van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Klinische psychologie
In de HBO-module Klinische psychologie staan vragen centraal als: wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen en hoe is het te behandelen? We laten je aan de hand van het DSM-classificatiesysteem (IV-TR) kennismaken met de verschillende vormen van afwijkend gedrag en de verschillende beoordelingsinstrumenten. We gaan dieper in op verschillende psychische stoornissen, zoals depressie, schizofrenie, autisme, dementie en paniekstoornissen. Na het volgen van deze module Klinische psychologie heb je kennis van de behandelmethoden voor deze stoornissen. De belangrijkste theorie├źn in de klinische psychologie passeren de revue. Je krijgt inzicht in de hedendaagse perspectieven op oorzaken en gevolgen van psychische stoornissen.