HBO-module Inleiding in de Psychologie

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
HBO-module Inleiding in de Psychologie
Omschrijving

Doe psychologische basiskennis op met de HBO-module Inleiding in de Psychologie!
Wil je psychologische kennis en inzichten toe kunnen passen, of ben je gewoon geïnteresseerd in de gedachtes, gevoelens en gedragingen van mensen? Dan is de HBO-module Inleiding in de Psychologie perfect geschikt voor jou!

Waarom de HBO-module Inleiding in de Psychologie?
Mis je in je werk of het dagelijks leven kennis over het vakgebied psychologie? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Inleiding in de Psychologie als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Toegepaste Psychologie van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Inleiding in de Psychologie
In de HBO-module Inleiding in de Psychologie gaan we dieper in op enkele hoofdpunten uit de psychologie. Zo duiken we in de geschiedenis van de psychologie en maken we kennis met de neuropsychologie. We besteden uitgebreid aandacht aan sensatie en perceptie: hoe nemen we de dingen waar en waarom op die manier. Een ander onderdeel zijn de onderwerpen intelligentie, emotie en motivatie. Ook lichten we de vorming van de persoonlijkheid en gedragspatronen toe. Vervolgens gaan we verder met psychopathologie en psychische stoornissen, zoals angststoornissen, schizofrene stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen en mogelijke therapieën. Tot slot krijgt de sociale psychologie aandacht: sociale situaties die ons gedrag beïnvloeden en hoe deze dat doen. Ook wordt het menselijke oordeelsvermogen behandeld en het onderwerp van terrorisme besproken.
Voor de HBO-module Inleiding in de Psychologie wordt gebruikgemaakt van het boek ‘Psychologie een inleiding’ van Zimbardo, Weber en Johnson.